Haberler

Spor Tek Gözlü At Dadaş, 4'üncü Kez Şampiyon Oldu

Tek gözlü at Dadaş, 4'üncü kez şampiyon olduTÜRKİYE Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (GSDF) tarafından Erzurum'da düzenlenen 'Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası'nda, Şah Dadaş Atlı Spor Kulübü'nün tek gözlü atı 'Dadaş' 4'üncü kez şampiyon oldu.

Tek gözlü at Dadaş, 4'üncü kez şampiyon oldu

TÜRKİYE Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (GSDF) tarafından Erzurum'da düzenlenen 'Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası'nda, Şah Dadaş Atlı Spor Kulübü'nün tek gözlü atı 'Dadaş' 4'üncü kez şampiyon oldu. 6 yıl önce ahırda sol gözüne çivi batması sonucu engelli kalan 10 yaşındaki Dadaş, 300 metrelik parkuru 24 saniyede tamamladı. Seyisine altın madalya, kulüp başkanına plaket kazandıran Dadaş'ın tek gözlü olduğunu öğrenenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Merkez Yakutiye ilçesindeki Emrullah Yiğit Çakır Cirit Sahası'ndaki şampiyona büyük bir heyecana ev sahibi oldu. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen 31 kulübün sporcuları, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Başlangıç çizgisinde atlı kızakları bir araya getirilen ve tek tek çıkış verilen sporcular, bitiş çizgisine en kısa sürede ulaşabilmek için yarıştı. Yaklaşık 15 santimlik kar üzerinde yapılan yarışları, hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye kadar düşmesine karşın çok sayıda kişi izledi. Seyirciler, destekledikleri sporcuları motive etmeye çalıştı. Hem soğuğa, hem de zamana karşı yarışan sporcular, atlarını dörtnala sürdü. 300 metrelik parkuru en yakın rakibine 3 saniye fark atarak 24 saniyede tamamlayarak şampiyonluğu 4'üncü kez kazanan 'Dadaş' kulübüne büyük bir başarı kazandırdı.

Şah Dadaş Altı Spor Kulüp Başkanı Hatem Yıldırım, gözünden engelli olan Dadaş ile gurur duyduklarını söyledi. Tek gözlü olmasına rağmen 4 kez şampiyonluğunu kazanan Dadaş'a gözü gibi baktığını belirten Yıldırım, Dördüncü kez şampiyonluk duygusu çok güzel. Kulübümüzün sporcusu Yıldıray Kulaçoğlu, daha iyi mücadele etti ve daha cesaretliydi. Parkur dönemecinde rakiplerimiz atlarını yavaşlattılar ama bizim sporcunun cesareti olduğu için yavaşlatmayıp aksine son sürat girdi. Hızını zaman zaman 80 kilometreye kadar çıkardı. Virajda devrilme riskini de aldı. Allah bu şampiyonluğu 4'üncü kez dadaş sayesinde bize nasip etti. Biz Dadaş'ı bugün kadar hep arpa ve yem ile besledik. O da bunun hakkını verdi. Dadaş'ı 6 yıl önce kulübümüze aldığımızda ahırda gözüne çivi batması sonucu kör oldu. Ama o hiçbir zaman pes etmedi ve şampiyonluklara abone oldu diye konuştu.

Dadaş'ın parkurda bir rüzgar gibi uçtuğunu söyleyen seyisi Yıldıray Kulaçoğlu ise, Bu zorlu mücadelenin tek galibi Dadaş'tır. Tek gözle koşmak çok zor bir şey. Ama o bunu hiç sorun etmiyor. Kendisine güvendiğim için hep koşturdum ve ipi göğüsledik. Onu çok seviyorum dedi.

Öte yandan yapılan yarışma sonunda ikinciliği Can Dadaş Atlı Spor Kulübü, üçüncülüğü de Şengel Atlı Spor Kulübü kazandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title