Haberler

MEB Müsteşar Yardımcısı Kurt Ürdün'de

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Ürdün Yüksek Öğretim Bakanlığı Genel Sekreteri Ahid el-Vehadine ile görüştü.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Ürdün Yüksek Öğretim Bakanlığı Genel Sekreteri Ahid el-Vehadine ile görüştü.

Resmi temaslarda bulunmak üzere dün Ürdün'e gelen Kurt ile beraberindeki MEB Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Bülent Çiftci, başkent Amman'daki Yüksek Öğretim Bakanlığında, Bakan'a vekalet eden Genel Sekreter Vehadine ile bir araya geldi.

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Zorlu ile Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz ve Ürdün'deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi (YETKM) Müdürü Yunus Emre Canbay'ın da hazır bulunduğu görüşmede, yüksek öğretim başta olmak üzere eğitim alanında iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusu ele alındı.

MEB Müsteşar Yardımcısı Kurt, Türkiye ile Ürdün arasındaki tarihi dostluk bağlarına dikkati çekerek, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin üzerinden yaklaşık 70 yıl geçtiğini belirtti.

İki ülke arasında birkaç ay önce eğitim alanında bir mutabakat zaptı hazırlandığına kaydeden Kurt, bu anlaşmanın imzalanmasına büyük önem verdiklerini dile getirdi.

"Yermuk Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün açılması yönünde bir girişim var. Öte yandan iki ülke arasındaki üniversitelerde diplomaların tanınması da önemli." diyen Kurt, Ürdün'ün Türkiye'deki 60 üniversitenin diplomasını kabul ettiğini ve bu sayının artmasını temenni ettiklerini söyledi.

Kurt, "Türkiye'de okuyan bin 541 Ürdünlü öğrencimiz var. Bunlardan 42'si burslu olarak okumaktadır. Son 5 yılda 250 Ürdünlü öğrenciye burs sağlandı." bilgisini aktardı.

Kurt, Ürdün'de okuyan Türk öğrencilerin, yurt meselesi başta olmak üzere karşılaştıkları bazı sıkıntıların çözümü için bakanlığın çalışma yapmasını istedi.

Ürdün'deki Türk öğrencilerin sıkıntıları

Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Karagöz de Ürdün'de yüksek öğrenim görmek isteyen Türk öğrencilerin, konaklama ve üniversitelerin yüksek harçları konusunda bazı sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.

Ürdün Yüksek Öğretim Bakanlığı Genel Sekreteri Vehadine de iki ülke arasında eskiye dayanan güçlü ilişkiler olduğuna dikkati çekerek, turistik bir gezi yapmak isteyen Ürdün vatandaşlarının ilk seçeneğinin Türkiye olduğunu söyledi.

Vehadine, ülkesindeki 32 üniversitede 40 bini yabancı, 300 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, "Hükümet, Türkiye ile Ürdün arasında eğitim alanında anlaşmaya varılan mutabakat zaptına güçlü destek vermektedir. Biz bunu imzalamaya hazırız." diye konuştu.

Kurt başkanlığındaki heyetin yarın, Ürdün Eğitim ve Öğretim Bakanı Ömer er-Razzaz ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yunus Emre Türk Türkiye Ürdün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title