Haberler

Kim Milyoner Olmak İster'de Sorulan Soru Arkeologları İsyan Ettirdi

Güncelleme:

ATV'de yayınlanan ve Murat Yıldırım'ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında sorulan bir soru arkeologları kızdırdı. Arkeologları konu alan soru sonrası, Arkeologlar Derneği açıklama yaptı.

TV'de yayınlanan ve Murat Yıldırım'ın sunduğu "Kim Milyoner Olmak İster" adlı yarışma programında sorulan bir soru arkeologları kızdırdı. Yarışmadaki o soru sonrası Arkeologlar Derneği açıklama yaptı.

Kim Milyoner Olmak İster'de Sorulan Soru Arkeologları İsyan Ettirdi

ATV'Yİ KINAYAN BİLDİRİ YAYINLANDI

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulan bir soru olay oldu. Kim Milyoner Olmak İster'de "Hangisi arkeologların buldukları şeyin fosil mi yoksa sıradan bir taş mı olduğunu anlamak için kullandıkları yöntemlerden biridir?" sorusu soruldu. 4 seçenekten 3'ü ise skandal yarattı. Doğru seçeneğin yanında verilen, "Yalamak", "Köpeğe koklatmak" ve "Üstüne idrar yapmak" seçenekleri arkeologları ayağa kaldırdı ve ATV'yi kınayan bildiri yayınlandı.

Kim Milyoner Olmak İster'de Sorulan Soru Arkeologları İsyan Ettirdi

"ÇOK YAZIK"

Arkeologlar Derneği soruya tepki göstererek, "Dün gece ATV'nin 'Kim Milyoner Olmak İster' isimli bilgi yarışmasında 30.000 TL değerindeki hiçbir bilimsel değeri olmayan ve Arkeoloji bilim dalını aşağılayan bu soruyu hazırlayanları ve ATV'yi kınıyoruz. Arkeoloji, bugün dünya ile boy ölçüşebileceğimiz bilim dallarından biridir. Maalesef hala Arkeolojiyi ve arkeologları anlayamamış bir medya ile karşı karşıyayız. Çok yazık!" Sorunun doğru cevabı 'yalamak' olarak açıklandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

TV Magazin Güncel Haberler

500

Yorumlar (105)

Bingül teyze:

Bu ülkede ne doğruki

299
74
yanıtYanıtla
Güven topsuz:

Beyenmiyorsan terk edebilirsin

yanıt1
yanıt0
Hakan:

Beğenmiyorsan çek git ülkeden

yanıt1
yanıt0
NE YANLIŞKİ:

sen doğru musun. kaybol dangalak. isme bak Bingül teyze.

yanıt2
yanıt8
KUZEN:

Soru güzel de şıklar espirili olsun derken s. çmışlar. Arkeolog arkadaşlar çok haklı. Terbiyesizlik yapmışlar. Derhal idam edilsinler. .

29
5
yanıtYanıtla
VİCDANI OLMAYANIN HİÇBİRŞEYİ OLMAZ:

BU SORUYU HAZIRLAYANLARI KINIYORUM. EĞER BEN YARIŞMACI OLSAYDIM BİR ARKEOLOJİ MEZUNU OLARAK ONLARA ORADA YANLIŞ BİR SORU HAZIRLADIKLARINI VE BU SORU YÜZÜNDEN SİZLERİ AYIPLIYOR VE KINIYORUM DİYİP YARIŞMAYI BIRAKIRDIM. ÖYLE SORUMU VAR YA. . . AYIP AYIP. . . MESELA BÜLENT ERSOYUN OKUDUĞU GECELER DİYE BİR ŞARKI VAR. BUNU DA SORU YAPSINLAR AŞAĞIDAKİLERİN HANGİSİNİN ETKİSİ/DESİBELİ FAZLADIR DİYE. . A-)ÇARŞI GRUBU B-)BÜLENT ERSOY GECELER C-)EŞEK AĞIRMASI D-)KORKUDAN BAĞIRMA. . . VAR MI BÖYLE BİŞEY YA. . .

21
4
yanıtYanıtla
kiko:

dostum arkeolog değilim ama davanızda size hak veriyorum. Bencede rahatsız edici seçeneklerden oluşan sacma bir soruydu.

yanıt5
yanıt0
Huriye Karcıoğlu:

Fosil mi yoksa sıradan bir taş mı olduğunu anlamak için doğru cevabı ''yalamak'' olmadığına göre, o zaman doğru cevabının ne olduğunu Arkeologlar Derneği açıklasa daha iyi olurdu. Hiç olmazsa cevabını öğrenirdik. Sorunun cevabı havada kaldı.

20
3
yanıtYanıtla
ADSIZ:

ARKEOLOGLAR HAKLI AMA BOŞ İŞLER İLE UĞRAŞACAKLARINA TÜRKİYE DE YABANCI ARKEOLOGLARI KAZI ALANLARINDA GÖRMEK YERİNE KENDİLERİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ. . .

19
1
yanıtYanıtla
Oğuzhan:

Bunu bakanlıkla konuşun Arkeologlar muhattabınız değil bu konuda.

yanıt3
yanıt0
Tüm 105 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title