Haberler

'Kesik baş' cinayeti hükümlüsü Nevin, kendini eğitime adadı

Güncelleme:

Isparta'da 7 yıl önce kendisine tecavüz ettiğini söylediği Nurettin Gider'i öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım, cezaevinde eğitimine ve mesleki gelişimine ağırlık verdi.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i (35) av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek, köy meydanına atan ve ömür boyu hapse mahkum edilen Nevin Yıldırım (34), cezaevinde eğitimine ve mesleki gelişimine ağırlık verdi. Açık öğretim lisesine kayıt yaptıran Yıldırım'ın, meslek edindirme kurslarına da katıldığı öğrenildi.

Yalvaç'ın Koruyaka köyünde, 29 Ağustos 2012'de, kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü, evli ve 2 çocuk babası Nurettin Gider'i av tüfeğiyle vurarak, öldürdükten sonra başını kesip, köy meydanına atan Nevin Yıldırım'a, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nce 25 Mart 2015'te, 'tasarlayarak öldürmek'ten ömür boyu hapis cezası verildi. Yerel mahkemenin kararı, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından bu yılın mayıs ayında onandı. Halen Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yıldırım'ın, eğitimine ve mesleki eğitim kurslarına ağırlık verdiği öğrenildi. Yakınlarının verdiği bilgiye göre, ortaokul mezunu olan Nevin Yıldırım, geçen yıl lise diploması almak için açık öğretim lisesine kayıt yaptırdı. Sınavlara girmeye başlayan Yıldırım'ın, eğitiminin yanında cezaevindeki meslek edindirme kurslarına da katıldığı öğrenildi.

"ÜNİVERSİTE SINAVINA KATILMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Nevin Yıldırım'ın babası Zekeriye Yıldız, "7 yıldır tutuklu bulunan Nevin, cezaevinde zamanını değerlendirmeye çalışıyor. Ortaokuldan sonra tahsil hayatına devam edemediği için şimdi liseyi bitirmek ardından üniversite sınavına katılmak istediğini söyledi. Biz de kendisini destekliyoruz. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el beceri kurslarına da katılan Nevin'in bazılarını tamamlayarak sertifika aldığını kendisinden duyduk" dedi.

TAHLİYE 17 YIL SONRA

Olay tarihinden bu yana 7 yıldır Isparta, Antalya ve İzmir'deki ceza infaz kurumlarında tutuklu kalan Nevin Yıldırım, şu anda Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunuyor. Yıldırım, şartlı tahliye koşullarını ihlal etmediği takdirde 17 yıl sonra tahliye edilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevin Yıldırım Yalvaç Haberler

500

Yorumlar (95)

KISASA KISAS:

adam tecavüz etti, cezası tecavüze uğramak olmalı. . kadın baş kesti, cezası başı kesilmek olmalı. . . pozitif ya da negatif ayrımcılığa gerek yok. .

28
76
yanıtYanıtla
ya çocuklar?:

peki çocuğuna tecavüz eden bi adamın cezası sadece aynısını yaşamak mı olmalı. . kısasa kısas derken bunun anlamı onun hakettiğidir. çocuğa yapılanın yada yetişkine yapılanın aynısı değilki hırsızlık yapanın evine hırsızmı sokcaksın namusa yaklaşanın, sübyana yaklaşanın hakkı nedir??

yanıt1
yanıt1
A altintas:

Helal olsun ablam eğer doğruysa ona yapılan ellerine saglik çok iyi yapmis

yanıt3
yanıt0
KISAS:

aklı karışık arkadaşım kısır beyinle düşünmeyin, cezayı insanın vermesine gerek yok, teknoloji bayağı ilerledi. kocaman ceza aletleri var. burada şairin vurgulamak istediği şeyi atlayıp aklınızın çalıştığı tek şeye odaklanıyorsunuz; asıl mesaj adam kadına tecavüz etti diye cezası idam olmaz, kadın adamın kafasını kesti diye helal olsun denmez. . . .

yanıt5
yanıt0
ASLINDA HERKES ŞERİAT İSTER:

şeriat gelsin tantana kesilsin.

yanıt8
yanıt3
Aciz:

Bir insanın onurunu, haysiyetini ve şerefini hiçbir günahı yokken ayaklar altına alıp tecavüz etmiş. Kadın şerefini muhafaza etti. Durup dururken gidip adamı öldürmedi. Elleri öpülesi kadın. . . Eşitlik her zaman adalet doğurmaz. Ayrıca kısas her suç için adalet doğurmaz. Bir kadına tecavüzün karşılığı erkeğe tecavüz öyle mi? Şaşarım aklınıza. . .

yanıt21
yanıt3
züleyha:

eğer tecavüz gerçekse ve ispatı delili var ise derhal salıverilmeli. devletin yapamadığı idam, hadım vs. cezayı kendisi hakkıyla vermiştir.

70
5
yanıtYanıtla
aqccc:

yok canim

yanıt0
yanıt1
SERPİL:

KILIÇDAROĞLUNA HAKARET EDİP SALDIRAN DANACIYI YÜZLERCE AVUKAT SAVUNMAK İÇİN SIRA BEKLİYORDU, NAMUSUNU KORUYAN BU YÜCE KADINI GÖNÜLLÜ SAVUNMAK İSTEYEN YALAKA AVUKAT ORDUSU YOK.

64
2
yanıtYanıtla
asb:

oooo kılıçtaryan sevenler zıplamış koşun koşun. . . .

yanıt1
yanıt4
Tüm 95 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title