Haberler

Gaziantep'te Bilim Fuarı Sergisi

Gaziantep'te bilim fuarı sergisiGAZİANTEP - Gaziantep Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 'Tübitak 4006 Bilim Şenliği' sergisi açıldı.

Gaziantep'te bilim fuarı sergisi

GAZİANTEP - Gaziantep Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 'Tübitak 4006 Bilim Şenliği' sergisi açıldı.

Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Projesi kapsamında toplamda 20 projeyi sergiye açtı. Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı'nın da katıldığı programda sergilenen icatlar ilgi gördü.

Gerçekleştirilen TÜBİTAK projeleri ile birlikte öğrencilere araştırma ruhunun kazandırılmaya çalışıldığını söyleyen Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Vekili Mehmet Kar, "TÜBİTAK'ın proje sergisinde biz ikincisini gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl 45 ürün sergilemiştik. TÜBİTAK'ın projeleri 20 ile sınırlandırmasından dolayı toplamda 20 proje oluşturduk ve sergiye açtık. Amacımız öğrencilerin sadece derslerinde değil bilimsel üretkenlikle de kendilerini geliştirmelerini sağlamaktır. Biz 20 proje sergiledik ancak asıl projemiz 21. Projeydi. Bu projemiz öğrencilerimizi telefon, bilgisayar, televizyon başından kurtarıp onları sosyalleştirme alanındaydı. Öğretmenlerimizin özellikle eski çocuk oyunları alanında ciddi çalışmaları oldu. Eski oyunlarda öğrencilerimizin üzerinin kirlendiğini yeni dönemde ise öğrencilerimizin bilinçlerinin kirlendiğini gördük. Bu kapsamda hocamız bir proje geliştirdi. Bu kapsamda yaşlı insanlarımız ile işadamlarımız ile röportajlar gerçekleştirildi. Bu projemizi seneye çok daha iyi geliştirerek sergilemeyi de düşünüyoruz. Sergimizi Cuma gününe kadar açık tutmayı düşünüyoruz. Tüm vatandaşlarımız ve velilerimiz davetlidir" ifadelerini kullandı.

Program öğrencilerin buluşlarını ziyaretçilere tanıtması ile son buldu.

(OE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sani Konukoğlu Şehitkamil Gaziantep Tübitak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title