Haberler

Vatikan'da Noel Bayramı Ayini

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Vatikan çevresinden detay görüntüler- Aziz Petrus Bazilikası içerisinden tören öncesi görüntüler- Ayinden detay görüntüler- Papa'ya ilişkin detay görüler ve konuşması Vatikan'da Noel Bayramı Ayini- Papa Franciscus: - "Narsisizm, lüks ve tüketim sarhoşu bir dünyada, Hazreti İsa'nın gelişi bizi ayık davranmaya davet eder" Hristiyanlık'ta Hazreti İsa'nın doğumunun kutlandığı Noel Bayramı, Katolik alemi için kutsal yerlerin başında gelen Vatikan'da ruhani lider Papa Franciscus'un yönettiği ayinle kutlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Vatikan çevresinden detay görüntüler- Aziz Petrus Bazilikası içerisinden tören öncesi görüntüler- Ayinden detay görüntüler- Papa'ya ilişkin detay görüler ve konuşması Vatikan'da Noel Bayramı Ayini- Papa Franciscus: - "Narsisizm, lüks ve tüketim sarhoşu bir dünyada, Hazreti İsa'nın gelişi bizi ayık davranmaya davet eder" Hristiyanlık'ta Hazreti İsa'nın doğumunun kutlandığı Noel Bayramı, Katolik alemi için kutsal yerlerin başında gelen Vatikan'da ruhani lider Papa Franciscus'un yönettiği ayinle kutlandı. Aziz Petrus Bazilikası'nda yapılan Noel Ayini, Katolik Kilisesi'ne bağlı monsenyörler, kardinaller ve Papa'nın ayine gelişiyle başladı. Ayinin başında bebek İsa heykelini öpen Papa, ayine katılan inananları takdis etti. Papa Franciscus, ayinde yaptığı konuşmada, Hazreti İsa'nın bir otel odasında dünyaya gelmediğini, doğumu sırasında ailesinin fakirlik içinde olduğunu belirterek, "Narsisizm, lüks ve tüketim sarhoşu bir dünyada, Hazreti İsa'nın gelişi bizi ayık davranmaya davet eder" dedi.Papa, bu yıl 8 Aralık'ta başlattığı Olağanüstü Merhamet Jübilesi'ne atıfta bulunarak, ilgisizlik kültürünü bir kenara bırakarak, şefkat ve merhamet ile yaşanması gerektiğini söyledi. Bazilikadaki geleneksel Noel Ayini, "Tu scendi dalle stelle (Sen yıldızlardan iniyorsun)" ilahisi ve Papa Franciscus'un Bebek İsa heykelini, bazilika içinde yapılan, Hz. İsa'nın doğduğu Beytüllahim'deki mağaranın replikasına koymasıyla sona erdi.Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, bugün de Noel Ayini'nin ertesinde yaptığı "Urbi et Orbi (Roma ve dünyaya)" hitabını gerçekleştirecek.

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Petrus Vatikan Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title