Haberler

Van: Van Karayolları 11. Bölge Müdürü'ne Yapılan Saldırıya Kınama

Van Karayolları 11. Bölge Müdürü Şamil Gülen'e yapılan saldırıyı, işçi sendikaları düzenlediği bir basın toplantısıyla kınadı.

Van Karayolları 11. Bölge Müdürü Şamil Gülen'e yapılan saldırıyı, işçi sendikaları düzenlediği bir basın toplantısıyla kınadı.

Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nün önünde toplanan Yol Yapı-Sen, İmar-Sen ve Yol İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanlığı'na üye yaklaşık 300 kişi, geçtiğimiz çarşamba günü Bölge Müdürü Şamil Gülen'e makamında yapılan saldırıyı kınadı. Sendikalar adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Yol İş-Sendikası 1. No'lu Şube Başkanı İsmet Tan, saldırıyı gerçekleştirenlerin haksız kazanç elde etmek isteyen kişiler olduğunu söyledi. Tan, saldırıyı kendisini bilmeyen, kanun ve kural tanımayan rant çetelerinin gerçekleştirdiğini öne sürerek, "Bölge müdürümüze yapılan bu saldırı, devlete ve karayolları camiasına yapılan bir saldırıdır. Bu saldırıyı Karayolları 11 Bölge Müdürlüğü çalışanları olarak nefretle kınıyor, müdürümüze geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Kurumumuzu her haklı davada çıkar ve rant çevrelerine karşı koruyup, mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından uzun süre alkış tutarak olayı kınayan sendikacılar, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Van Karayolları 11. Bölge Müdürü Şamil Gülen, kendisine yönelik saldırıyı gerçekleştiren saldırganın içme suyu kesileceği ve karayolu kapatılacağı iddia edilen köyde dahi oturmadığını ve olayı kışkırtan kişilerin olduğunu iddia etti.

Kalecik Köyü Muhtarı İdris Kızıltaş ile 4 kişi, geçtiğimiz çarşamba günü içme sularının kesileceği ve yollarının Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından kapatılacağı söylentileri üzerine Bölge Müdürü Şamil Gülen'in ziyaret etmiş, tartışma yaşanmıştı. Grupta bulunan B.Ö'nün masa üzerinde bulunan cam küllüğü Gülen'e fırlatması üzerine makam odasının cam kırılmıştı. Gülen'in şikayeti üzerine B.Ö. polis tarafından gözaltına alınmış, aynı gün çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title