Haberler

Van: Vali Tanılır, Kurum Amirlerini Uyardı

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Kamu Kurum ve Kuruluşların Daire Amirlerini Son Kez Uyardığını Belirterek, "Bundan Sonra İstediğimiz Çalışmaları Düzgün Yapmayanlara Ceza Keseceğiz" Dedi.

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, kamu kurum ve kuruluşların daire amirlerini son kez uyardığını belirterek, "Bundan sonra istediğimiz çalışmaları düzgün yapmayanlara ceza keseceğiz" dedi.

Van İl Koordinasyon Kurulu 2006 yılı son dönem toplantısı Devlet Su İşleri (DSİ) Van 17. Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinden yapıldı. Vali Tanılır başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, yatırım bütçeli kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri sırayla yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurum amirlerine çalışmaları hakkında sorular da yönelten Vali Tanılır, Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi kapsamında, İl Özel İdaresi olarak bu yıl içerisinde 603 kilometrelik yolu asfaltladıklarını ve 237 köye de şebekeli içme suyu götürdüklerini söyledi. Yaşanan sorunları asgariye indirmek için kurumlar arası görev dağılımı yaptıklarını da anlatan Tanılır, "Buna rağmen biraraya gelerek ortak çalışma yapmaları gereken kurumlarımızdan her biri ayrı bir rapor hazırlayarak bana getiriyor. Biz her çalışmanın başına bir vali yardımcısı dikemeyiz. Bizim böyle bir gücümüz yok. Sizlerin biraraya gelmeme gibi durumu söz konusu olamaz. Biz, çalışmalarınız işbirliği içerisinde tek rapor halinde bizi sunun diyoruz. Ancak 3 kurumda ayrı ayrı rapor geliyor. Bu sadece konuyu ciddiye almamaktır. Arkadaşlar, sizler kurum amirlerisiniz. Burada fedakarlığı yapacak olan sizlersiniz. Bundan sonra isteyeceğimiz çalışmalar düzgün olmazsa kim olursa olsun o kurum amirimize ceza keseceğiz" dedi.

Belediye başkanlarında da sınırlarını belirten haritalar istediklerini ifade eden Vali Tanılır, hiçbir belediyenin bu isteklerine cevap vermediğini söyledi. Mücavir alanları gösteren haritaların olmaması sebebiyle vatandaşların mağdur edildiğini sözlerine ekleyen Tanılır, "Hiçbir belediyemizin mücavir alana yatırım yapmak isteyen vatandaşı engelleme hakkı yoktur. Belediyeler böyle yaparak suç işliyor. Mücavir alanın senin olduğunu kanıtlaman için sınırlarını belirleyen haritanı çıkarmalısın" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title