Haberler

Van Gölü'nün Kirlenmesine Foseptik Çukurla Çözüm

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Van Gölü'nün Kirlenmemesi İçin Kıyı Yerleşim Birimlerinin Kanalizasyon Attıklarını Göle Akıtmamaları Konusunda Köylüleri Uyararak, "Herkes Köyünde Foseptik Çukuru Açsın" Talimatını Verdi.

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Van Gölü'nün kirlenmemesi için kıyı yerleşim birimlerinin kanalizasyon attıklarını göle akıtmamaları konusunda köylüleri uyararak, "Herkes köyünde foseptik çukuru açsın" talimatını verdi.

5-11 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Temiz sular Temiz Türkiye' kampanyası çerçevesinde Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyüne giden Vali Atbaş, burada Van Gölü kıyılarını gezdi. Köylülerle sohbet eden Vali Atbaş, Van Gölü'nün kurtarılması için her köylü kendisine bir foseptik çukur yapması talimatını verdi. Atbaş, "Van Gölü'nün özellikle hayvan atıklarından büyük ölçüde zarar görüyor. Gölün kirlenmesinde amonyak ve azot değerleri çok yüksek çıkıyor. Bu da hayvansal atıklardan meydana geldiği bilimsel olarak ortaya koyulmaktadır. Kıyıda olan yerleşim birimlerinin kanalizasyon ve hayvansal atıklarını göle akıtmamaları gerekir. Van Gölü her geçen gün kirleniyor. Özellikle göl kıyısında olan ilçe ve köyler kirlenme konusuna çok dikkat etmeli. Her köylü bundan sonra evinin önüne bir foseptik çukuru açsın. Kanalizasyonlarınızı borularla Van Gölü'ne bağlamayın. Sizin buralarda arıtma tesisi yapmak ve bunun giderlerini karşılamak imkansızdır. Bu yüzden her köylü foseptik çukuru yapsın" dedi.

Vali Atbaş son olarak, "Şu anda Tatvan'da büyük bir kirlenme yaşanıyor. Tatvan Belediyesi bu kirliliği en aza indirmek için arıtma tesisi inşa ediyor. Belediye arıtma tesisinin giderlerini karşılayacak güce sahip. Ancak köylülerin aylık 10-12 bin YTL verecek güce sahip olmadıklarını biliyoruz. Bu yüzden kanalizasyonlarınızı Van Gölü'ne değil, açacağınız foseptik çukurlara akıtınız" diyerek sözlerini tamamladı.

(Yİ-MET-Y) 05.06.2008 17:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title