Haberler

Van: Erciş'te Aile Dramı

Van'ın Erciş İlçesinde Geçirdiği Beyin Felci Nedeniyle 7 Yıldır Yatalak Olan Recep Canbalat İsimli Çocuk, İyileşeceği Günü Bekliyor.

Van'ın Erciş İlçesinde geçirdiği beyin felci nedeniyle 7 yıldır yatalak olan Recep Canbalat isimli çocuk, iyileşeceği günü bekliyor.

Erciş'e bağlı Keklikova Köyü'nde ikamet eden Canbalat ailesinin büyük oğlu Recep Canbalat (14)'ın 1999 yılında okula yeni başladığı zaman göz kapaklarında başlayan rahatsızlık sonucu verilen teşhis neticesinde yatağa bağlandığı iddia edildi.

Babası Hasan Canbalat, çocuğunu yürüyerek hastaneye götürüp yatırdığını, ancak yatalak olarak eve geri getirdiğini söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk Bölümü doktorlarının isteği üzere 2000 yılında hasta oğlunu Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne götürdüğünü anlatan Canbalat, şöyle konuştu: "Oğlum okula yeni başlamıştı. Rahatsızlanması üzerine önce Van'a götürdüm. Doktorlar kızamıktan şüphelendi, ardından Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne sevk ettiler. Çocuğum o zamanlar konuşuyor ve yürüyordu. Ankara'da yapılan tedavi sonucu yürüyemez ve konuşamaz hale geldi"

Tüm imkanlarını oğlunun iyleşmesi için seferber ettiğini ve çocuğunun hastalığına çare aradığını ifade eden Hasan Canbalat, maddi imkansızlık nedeniyle şu an oğluna mama ve çocuk bezi dahi alamadığını ifade etti.

Dünyaya 7 çocuk getiren anne Günnur Canbalat ise, büyük oğlu olan Recep'in bir an önce sağlığına kavuşması için yetkililerden yardım talep etti.

7 yıldır yatağa makum bir hayat süren ve geçmiş yıllara oranla kafasını, elini ve ayaklarından birisini oynatabilecek duruma gelen Recep ise konuşmamasına rağmen etrafına gülücükler dağıtıp iyileşeceği günü bekliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title