Haberler

Van'da Hibe Kredi ile Restorasyonu Yapılan Kilisenin Açılışı Yapıldı

Van'ın Edremit İlçesinde Doğu Anadolu Kalkınma Programı (Dakp) Turizm Bileşeni Kapsamında Hibe Kredi ile Onarılan Edremit Kilisesi, Düzenlenen Bir Törenle Açıldı.

Van'ın Edremit ilçesinde Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) Turizm Bileşeni kapsamında hibe kredi ile onarılan Edremit Kilisesi, düzenlenen bir törenle açıldı.

Türk Hizmet ve Eğitim Vakfı, Van İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Tarihi Mirası Koruma Vakfı ve Van Turizmi ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği'nın ortaklaşa yürüttüğü ve İl Özel İdaresi ile Ederemit Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nın iştirakı ile hazırlanan Edremit Kilisesi Restorasyon Projesi tamamlandı. İlçede varolan tek tarihi yapı olan kilisenin açılışı için düzenlenen törene Türk Hizmet ve Eğitim Vakfı Başkanı Ali Gökben, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü İzzet Kütükoğlu ile

vakıf üyeleri katıldı.

Düzenlenen sade bir tören ile yapılan açılışın ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hizmet ve Eğitim Vakfı Başkanı Ali Gökben, Türkiye'nin her yerinde korunması gereken tarihi eserler olduğunu ifade etti. Bugün de restorasyonu biten tarihi eserin açılışı için düzenlenen törene katılmak üzere Van'da bulunduğunu kaydeden Gökben, Türk Hizmet ve Eğitim Vakfı olarak bu eseri Van'a kazandırmaktan son derece mutlu olduklarını anlattı. Türkiye'de bulunan tarihi eserlerin, onarılarak halkın ve

turistlerin hizmetine sunulması gerektiğini belirten Gökben, "Çünkü bu bir turizm atağıdır. Buraya gelecek olan yerli ve yabancı turistler Van ekonomisine katkı sağlayacaktır" dedi.

Edremit Kilisesi'nin restorasyon projesinin geçen yıl hazırlanarak, Avrupa Birliği'ne sunulduğunu kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü İzzet Kütükoğlu ise, Akdamar Adası'ndaki anıt müzenin ardından burasını da epitoğrafik müzesi olarak açmayı düşündükleri kaydetti.

(ŞA-MET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title