Haberler

Van'da Bel Fıtığı Ameliyatlarında Mikro Cerrahi Dönemi Başladı

Van Devlet Hastanesi'nde Yapılan Bel Fıtığı Ameliyatları, Tıp Dünyasında En Çok Kullanılan ve Başarısının Yüksek Olduğu Belirtilen Mikro Cerrahi Yöntemiyle Gerçekleştiriliyor.

Van Devlet Hastanesi'nde yapılan bel fıtığı ameliyatları, tıp dünyasında en çok kullanılan ve başarısının yüksek olduğu belirtilen mikro cerrahi yöntemiyle gerçekleştiriliyor.

Bel fıtığı rahatsızlığı sebebiyle ameliyat önerilen hastalar, daha önce Ankara ve İstanbul'daki hastanelere gitmek zorunda kalıyorlardı. Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Van'daki hastaneler son teknoloji cihazlarla donatılarak tedavi olmak isteyen hastaların başka illere gitmesi önlendi. Bu çerçevede Van Devlet Hastanesi'nde fıtık ameliyatları, hizmete sokulan ve tıp dünyasında da en çok kullanılan mikro cerrahi yöntemiyle yapılmaya başlandı.

Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Mahmut Aslan, bu yöntem sayesinde burada yapılan ameliyatlarla hastaların batı illerine gitmekten kurtulduğunu belirtti. Aslan, ameliyatın ardından hastaların birkaç saat sonra ayağa kalkarak normal işlerine devam edebilecek duruma geldiğini ifade ederek, "Cilt yarası veya onun altındaki deri yaraları çok küçük. Hasta kesinlikle sırtında bir ağrı duymuyor. Bu ameliyatın dünyadaki başarı oranı yüzde 95 ile 98 arasında değişiyor. Nüksetme olasılığı yüzde

3. Mikro cerrahinin bunun dışında diğer bir avantajı ise maliyetinin çok düşük, yatış süresinin çok kısa olması. Ameliyat mikroskopla yapıldığı için risk oranı çok düşük. Eski tekniğe göre komplikasyon oranı yok denecek kadar az çünkü mikroskop sayesinde sinir dokusu ve kökleri çok ayrıntılı bir şekilde seçiliyor" şeklinde konuştu.

Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Öztekin Çıkman ise Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmaların artarak devam ettiğini belirterek, başlatılan çalışmaların da başarıyla tamamlandığını söyledi. Çıkman, daha önce 15 ile 17 arasındaki poliklinik sayısının 60'a çıkarıldığını ifade ederek, "Hastanemizde bulunan her uzman doktora bir poliklinik açılarak vatandaşın doktoru bekleme veya muayene olmama gibi durumları ortadan kaldırıldı. Günde 2 bin 500 ile 3 bin civarında hastaya hizmet veriyoruz. Mikro

cerrahi yöntemiyle bel fıtığı ameliyatları dahil hastanemizde önemli ameliyatlar da yapılmaya başlandı. Vardiyalı olarak 8 ameliyathanede, ayda yaklaşık bin 400 ile bin 500 arasında ameliyat gerçekleştiriyoruz. 24 saat hizmet veren acil servis ve yoğun bakım ünitemizin doluluk oranı yüzde 85 civarındadır. 420 yatak kapasitesine sahip olan hastanemiz çevre illerden gelen hastalara da hizmet vermektedir. 2006 yılında da 700 bin hastamıza poliklinik hizmeti verildi. Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamındaki

çalışmaların başlatılmasında ilimizin Valisi Özdemir Çakacak ve Vali Yardımcımız Mustafa Yavuz'un çok büyük desteklerini gördük" dedi.

Mikro cerrahi yöntemi ile ameliyat olan hastalar da yeni yöntemden memnun olduklarını belirtti. Daha önce bel fıtığı rahatsızlığı sebebiyle ameliyat önerilen ancak imkansızlıklar sebebiyle Ankara'ya gidemeyen Gurbet Yürümez adlı hasta, mikro cerrahi yöntemi ile ameliyat olarak sağlığına kavuştu. Gurbet Yürümez'in eşi Yusuf Yürümez de eşinin çok kolay bir ameliyat geçirdiğini dile getirdi.

(AKK-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title