Haberler

Valilik'ten Validebağ Korusu Açıklaması: ''Üsküdar Belediyesi İle İmzalanan Protokol 10 Yıl Süreli Olup, Korunun Üsküdar Belediyesi'ne Devri, Tahsisi Ve Kiralanması Kesinlikle Söz Konusu Değildir''

İstanbul Valiliği, Validebağ Korusu'nun bakımı, onarımı ve korunması için Üsküdar Belediyesi ile imzalanan protokolün 10 yıl süreli olduğunu, korunun Üsküdar Belediyesi'ne devri, tahsisi ve kiralanmasının kesinlikle söz konusu olmadığını bildirdi.

İstanbul Valiliği, Validebağ Korusu'nun bakımı, onarımı ve korunması için Üsküdar Belediyesi ile imzalanan protokolün 10 yıl süreli olduğunu, korunun Üsküdar Belediyesi'ne devri, tahsisi ve kiralanmasının kesinlikle söz konusu olmadığını bildirdi.

Valiliğin yazılı açıklamasında, mülkiyeti Hazine'ye ait olan, Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen Validebağ Korusu ile ilgili bazı basın yayın organlarında yayınlanan haberler üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Validebağ Korusu içinde Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi ve Sanatoryumu, Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Mustafa Necatibey Öğretmen Huzurevi, Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi ve Kültür Merkezi, Abdülaziz Av Köşkü ile Şevket Atalay İzci Okulu ve İzci Müzesi'nin bulunduğu kaydedilen açıklamada, bu hizmet binalarının dışında kalan alanların orman alanları ve yeşil alanlarla kaplı olduğu bildirildi.

Açıklamada, yıllarca bu alanın çevresi açık olduğundan, ağaçların ve yeşil alanların korunması ve bakımı yapılamadığı gibi mekansız vatandaşların sürekli uğrayıp barındığı yer durumu aldığı vurgulanarak, şöyle denildi:

''Anadolu yakamızın önemli bir nefes alma alanı olan bu yerin hem öğretmenlerin, hem de çevre halkının daha çağdaş bir şekilde hizmetine sunulabilmesi, bakımı, onarımı ve korunması için Üsküdar Belediye Başkanlığı ile valiliğimiz arasında protokol imzalanmıştır. Düzenlenen bu protokolle koruda bugüne kadar yapılmayan ağaç türlerinin tescili, tanıtımı, budanması, ilaçlanması, sulanması ve çiçekleme yapılarak öğrencilerin ve çevre halkının bilinçlendirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca korunun doğal yapısına zarar verilmeyeceği, hiçbir yapılaşmanın olmayacağı, herhangi bir tesis yapılmayacağı, toplu piknik, gösteri ve düğün gibi toplu etkinliklerin yapılmayacağı da bu protokolde yer almaktadır.

Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi işbirliği ile hazırlanacak koru düzenleme projesi, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun onayına sunulup onaylandıktan sonra uygulamaya konulacaktır. Bu protokol 10 yıl süreli olup adı geçen korunun Üsküdar Belediyesi'ne devri, tahsisi ve kiralanması kesinlikle söz konusu değildir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title