Haberler

Vali Tuna: "Şanlıurfa Hayvancılıkla da Öne Çıkacak"

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi kapsamında başvuran çiftçilere küçükbaş hayvanlarını teslim etti.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi kapsamında başvuran çiftçilere küçükbaş hayvanlarını teslim etti.

GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde düzenlenen telim töreninde konuşan Vali Tuna, teslim edilen küçükbaş hayvanların genç çiftçilerin elinde sayısının arttırılmasıyla ülke ekonomisine katkı yapacaklarını belirtti.

Hayata geçirilen projelerle tarımsal üretimde olduğu gibi hayvancılıkta da Şanlıurfa'nın öne çıkacağına inandığını kaydeden Vali Tuna, "Bakanımız Faruk Çelik geçtiğimiz günlerde büyükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirdi. Bugün de küçükbaş hayvanları çiftçilerimize teslim ediyoruz. Önemli olan bunun amacına uygun kullanılması. Bu küçükbaş hayvanlarla ülkemizin ihtiyacı olan et veriminin arttırılması ve damızlık yetiştirilmesi hedef alınmalı. Böylelikle çiftçilerimiz de kazansın, tüccar da kazansın, ülkemiz de kazansın. Çiftçilerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bakanımız Faruk Çelik'in öncülüğünde Şanlıurfa'ya yıllardır güzel hizmetler yapıldığını hep birlikte görüyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de bu hizmetlerin süreceğine inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

Tören, kura ile belirlenen çiftçilere belgeleri ile birlikte küçükbaş hayvanların teslim edilmesiyle devam etti. Törende altı çiftçi daha hazırladıkları projelerle hayvanlarını alırken, bugüne kadar Şanlıurfa'da 47 genç çiftçiye akkaraman, mor karaman, ivesi ve kıl keçisi türlerinde küçükbaş hayvanları teslim edildi. Hazırladıkları projelerle küçükbaş hayvan alan çiftçilerin her birine bir yaşında kırkar adet hayvan teslimi yapıldı.

GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde düzenlenen telim törenine Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'yla birlikte, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Büyükhatipoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, proje sahibi çiftçiler ve aileleri katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Azim Tuna Faruk Çelik Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title