Haberler

Vali İpek'ten Evde Bakım Hizmeti Alan Hastalara Ziyaret

Bayburt Valisi Hasan İpek, İl Sağlık Müdürlüğü'nce bakımları evde yapılan hastaları ziyaret etti.

Bayburt Valisi Hasan İpek, İl Sağlık Müdürlüğü'nce bakımları evde yapılan hastaları ziyaret etti.

Vali İpek, Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, Evde Bakım Hizmetleri ekibi Esra Nur Yıldırım, Emre Kemal Yıldırım ve Sezgin Saygın ile Genç Osman Mahallesi'nde yaşayan alzheimer hastası Ahmet Helvacı'yı (76) ziyaret etti.

Vali İpek, evde sağlık hizmetlerinin kontrolü için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, "Arkadaşlarımızın bu hizmeti layıkıyla yerine getirdiklerini gözlemledik. Yaklaşık iki yıldır başlayan Sağlık Bakanlığı'mızın evde hasta bakım hizmetinden ilimizde 250 kişi yararlanıyor ve iki yılda 4 bin 460 defa evlere bu hizmeti götürmüşler" dedi.

Evde Bakım Hizmeti ekiplerinin rutin olarak hem evlere gittiklerini hem de arayıp hasta hakkında bilgilendirme yaptıklarını ifade eden Vali İpek, "SODES Projesi kapsamında ihtiyaçlı ailelerimize 30 tam teşekküllü hasta yatağı ve 50 karyola aldık. Devletimizin vatandaşının yanında olmasının en güzel örneğini şu an yaşamaktayız. Bu görevi yerine getiren İl Sağlık Müdürümüzü ve tüm ekiplerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Zahit Mahallesinde 2 yıldır yatağa bağımlı yaşayan Bahri Sansu'yu (93) da ziyaret eden Vali İpek, Sansu'ya acil şifa diledi.

Vali İpek, kalp krizi geçiren babasının taksi tutarak hastane kapısına geldiğinde 'bana burada iyi bakamazlar, bağırıp çağırıyorlar, kötü davranıyorlar' döndüğünü, aynı akşam vefat ettiğini anlatarak, "Eskiden hastaneye gitmekten korkan, doktor görmek istemeyen bir durumda iken bu günkü geldiğimiz noktada sadece Bayburt'ta 250 hastanın evde tedavilerini yaptırıyoruz. Allah devletin eksikliğini vermesin demek lazım, sağlıkta çok ciddi gelişme gösterdik, ileride daha iyisi de olacaktır" diye konuştu.

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan

Yayıncı: Asena Akçay - BAYBURT

Kaynak: AA / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Zülkarni Özbek Hasan İpek Bayburt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title