Haberler

Vali Hatipoğlu Bandırma Ticaret Borsası Toplantısına Katıldı

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Bandırma Ticaret Borsası Meclisi Toplantısına Katıldı.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Bandırma Ticaret Borsası Meclisi toplantısına katıldı.

Akşam saatlerinde Bandırma'ya gelen Vali Hatipoğlu, Bandırma Kaymakamı Salih Keser'le birlikte Bandırma Ticaret Borsası'na gitti. Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Borsa Meclis Başkanı Ersin Koç, Genel Sekreter Ertunç İşbay ve borsa meclisi üyeleri tarafından karşılanan Vali Hatipoğlu, Ticaret Borsası Meclisi toplantısına katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin 1940 yılında Türkiye'nin 22. borsası olarak kurulan Bandırma Ticaret Borsası'nın bugün işlem hacmi bakımından Türkiye'nin en önde gelen borsalarından biri olduğunu Güney Marmara'daki ise en büyük borsa olduğunu söyledi. Bandırma Ticaret Borsası hakkında bilgi veren Sezgin, "Borsamız Türkiye'de satış salonu aktif olan az sayıdaki borsadan biridir. Bandırma Limanı, bölgedeki tarım alanlarının genişliği, çiftçilerin bilinçli çalışmaları borsamızı güçlendirmektedir" dedi. Toplantıda daha sonra Vali Hatipoğlu'na borsanın çalışmalarını içeren bir sunum yapıldı. Bandırma Ticaret Borsası Gıda Kontrol Laboratuarları Müdürü Dr. Solmaz Lee'de borsa bünyesinde kurulmakta olan laboratuarlar hakkında bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Vali Hatipoğlu, Bandırma Ticaret Borsası'nın çalışmalarının kendisini mutlu ettiğini ve moral verdiğini ifade ederek, "Bandırma Balıkesir'in vitrinidir. Balıkesir ilçeleriyle bir bütün olarak düşünülmelidir. Bandırma Ticaret Borsası'nın yaptığı takdire şayan çalışmalar bize moral verdi. Başkanımız Halit Sezgin'le birlikte borsada emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi. Toplantı sonunda Borsa Başkanı Halit Sezgin tarafından Vali Hatipoğlu'na bir plaket takdim edildi. Vali Hatipoğlu ve beraberindekiler toplantının ardından borsa bünyesinde kurulmakta olan gıda, toprak, yem ve su laboratuarlarını gezerek Müdür Dr. Solmaz Lee'den bilgi aldı.

(MEY) 09.05.2008 20:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title