Haberler

Uyanıklar 'Servis'le De Vuruyor

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bazı okul yöneticilerinin kendi araçlarını servis aracı olarak kullandırttığı iddia edildi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde taşımalı eğitim ihalesinde üç araç gösterip tek araçla çalışan servisler, yetişmek için bazı öğrencileri gecenin 3'ünde evinden alıyor. Buna tepki gösteren veliler çocuklarının okul önünde saatlerce soğukta bekletilmesini istemiyor. Servis konusundaki bir başka sorun ise bazı okul idarecilerinin kendi araçlarını servis olarak kullandırması ve öğretmenlere baskı yapması.

Siverek, 76 bin öğrencisi ile birçok ilçenin nüfusuna denk gelen öğrenciye eğitim veriyor. Yeni yapılan okulların arttığı ve kırsal mahallelerde taşımalı eğitimin yaygın olduğu Siverek'te hal böyle olunca ciddi bir kazanç kapısı olarak görülen okul servis araçlarının sayısı da hızla artmaya başladı. Ancak servis hizmetleri hem sağlıklı bir yapıya kavuşturulamadı hem de bazı usulsüzlüklerin önü açıldı. Mevcut yönetmelikler, uygulamadaki aksaklıklar ve denetimlerin yetersiz olması sorunları ve kazaları da beraberinde getiriyor. Okul servisi taşımacılığı için birbirleri ile rekabete giren servis şoförleri ve kırsal mahallelerde ise müteahhitlerin kazançlarını artırmak için yaptıkları ise öğrencileri ve velileri zor durumda bırakıyor. Taşıma ihalelerinde fazla gösterilen araçların sahada olmaması, müteahhit veya araç sahiplerinin baskıları karşısında sessiz kalan denetmenler şikayetçi olduklarında ise can güvenliğinden endişe ediyor.

ÜÇ ARACIN İŞİNİ TEK ARAÇ GÖRÜYOR

Kırsal mahallelerde taşıma merkezilerine öğrenci taşıyan bazı servis şoförleri ihale sürecinde iki veya üç araç gösterirken taşıma merkezlerine tek araçla üç farklı noktadan öğrenci almak için gece saat 3'te öğrenci alarak zamanında öğrencilerin hepsini yetiştirme telaşına giriyor. Veliler, öğrencilerin evlerinden erken alınmasına tepki göstermesi durumunda servise alınmadıklarını ve tehdit edildiklerini belirtti. Milli Eğitim Müdürlüğüne veya okul idaresine şikayet edilmesi halinde ise kısa süreli çözümler bulunduğunu aktaran veliler, bu çözümlerin kalıcı olmadığı gibi bir de şikayetçi oldukları için müteahhit ya da servis şoförleri ile karşı karşıya geldiklerini söyledi. Veliler soğuk kış aylarında çocuklarının erken saatlerde evlerinden alınıp sonra da okul önünde beklememeleri için yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.

KÖY OKULLARI İDARECİLERİN TİCARETHANESİ HALİNE GELMİŞ

İddialara göre, bazı kırsal mahallere servis gitmediği için okul idarecilerinin kendi araçlarını adeta 'korsan servis' olarak işlettiği de öne sürüldü. Kırsal mahallelerde servis sorunu yaşayan sadece öğrenciler değil. Onları okutmak için birçok fedakarlık yapan öğretmenlerin de başlıca sorunu. Fiyatların pahalı olduğundan dert yanan öğretmenler, kendilerine özel araç almak istediklerinde ise araçlarını korsan çalıştıran bazı okul idarecilerinin baskısı ile karşı karşıya kaldıklarını iddia etti. Özellikle yeni atanan stajyer öğretmenler ''staj'' baskısı ile sindirilmeye çalışılıyor.

KORSAN SERVİS KAZASI SEKİZ ÖĞRETMEN YARALANDI

Okul idarecilerinin korsan servis düzenbazlığı yaklaşık 20 gün önce meydana gelen trafik kazası ile ortaya çıktı. Doğukent Mahallesi, Eyyüp Cenap Gülpınar ilk ve ortaokulunda görevli sekiz öğretmenin bulunduğu araç trafik kazası yapmış sekiz öğretmen yaralanmıştı. Kazanın ardından aracın okul idarecisine ait olduğu ve korsan servis olarak çalıştığı öne sürüldü.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ: DENETİMLER YAPILIYOR

Konu ile ilgili Milli Eğitim İlçe Müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre, Şanlıurfa'da taşımalı eğitimde Siverek'in diğer ilçelere göre iyi durumda olduğu, okul servislerinin eksiklikleri konusunda gerek öğrenci velilerinin gerekse denetmenlerin eksiklikleri ve şikayetlerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelerek müracaat etmeleri durumunda okul servislerine gerekli cezai işlemlerin yapıldığı belirtildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Eğitim Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

vatandaş 63:

milli egitim baştan kokmuş bu bazı taşımalı okullara yemek geliyor normalde yemegi getiren firma kendi elemanını ora getirtip yemek servisini yemek sonrası temizliği firmanın yapması gerekirken okul müdürleri sırf elemana para verilmesin okula sözde gelir olsun diye yemegi öğretmenlere dagittiriyorlar temizliği öğrencilere yaptırıyorlar tabi buda yemek dagıtan fırmanın işine geliyor hem işi görülüyor hem sigortalı işçi calıştırmıyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title