Haberler

Usulsüz Dinleme" Davası

"Usulsüz dinleme" iddialarıyla aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak'ın da bulunduğu 17'si polis 18 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

"Usulsüz dinleme" iddialarıyla aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak'ın da bulunduğu 17'si polis 18 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki 7. duruşmaya, sanıklar eski İstihbarat Daire Başkanı Altıparmak, aynı dairenin eski başkan yardımcıları Mehmet Erdil ve Hüseyin Özbilgin, eski E Şube Müdürlüğü görevlileri Mustafa Sakin ve Uğur Eski, eski R Şube Müdürlüğü görevlisi Muhamed Yılmaz ile tarafların avukatları katıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen "casusluk ve yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında Silivri Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı J Şube Müdürü Erol Demirhan da görüntülü sistemle savunma yaptı.

Duruşmada, Emniyet Genel Müdürlüğünden gönderilen yazıda, zorla getirilme kararı verilen tanıklar Salih Keskinkılıç ve Gürsel Aktepe'nin adreslerinde bulunmadığı ve Keskinkılıç hakkında başka bir suçtan yakalama kararı olduğu açıklandı.

Gelen müzekkere yazıları okunup dava dosyasına konuldu.

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak savunmasında, "Denetleme evrakları, mahkeme tarafından dosyaya kazandırıldı. Eğer bu evraklar müfettişe sunulsaydı burada sanık olarak yargılanmayabilirdim. İdarenin kasıtlı eylemi olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Altıparmak'ın avukatı ise müvekkilinin arama kararları alındığında, il dışında denetleme görevinde olduğunu belirterek, müvekkilinin beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianame

İddianamede, eski MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak, eski CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin, Albay Ömer Gümüş, suç tarihinde TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) ve Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Başkanı Mehmet Önder Yetiş, Prof. Dr. Ender Ethem Atay ve polis memuru Mustafa Boztepe ile askeri projelerde yer alan Ahmet Serdar Adalı "mağdur" olarak gösteriliyor.

MHP Ankara Milletvekili Erkan Bülent Haberal, Gazeteci Ahmet Şık'ın eşi Yonca Verdioğlu Şık, askeri projelerde görev alan Güner Alpaydın, Dursun İlhan Tüfekçi, Ayşe Buğu Bayazıt, Cemil Berin Erol ve Süleyman Gökhun Tanyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanları Ali Kılıç ve Recep Cengiz ile Hanefi Avcı'nın avukatı Refik Ali Uçarcı "müşteki" olarak iddianamede yer alıyor.

Mağdur ve müştekileri usulsüz dinlediği kaydedilen sanıklara, "askeri ve siyasi casusluk", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üyesi olmak", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" suçlamaları yöneltiliyor.

Dinlenen kişiler arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile TÜBİTAK İLTAREN'in, güdümlü mermilere karşı savunma projesinde yer alanların da bulunduğu bildirilen iddianamede, "ülke güvenliği itibarıyla gizli kalması gereken savunma projelerine ait bilgilerin askeri casusluk maksadıyla temin edildiğinin belirlendiği" kaydediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Emniyet Genel Müdürlüğü Ömer Altıparmak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title