Haberler

Ünlü Mankenler Diyarbakır Altınını Dünyaya Tanıttı

Diyarbakır Green Park Otel'de düzenlenen bir defile ile ünlü mankenler, Diyarbakır altınını dünyaya tanıttı.

Diyarbakır Green Park Otel'de düzenlenen bir defile ile ünlü mankenler, Diyarbakır altınını dünyaya tanıttı. Defilede konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İstanbul'dan Van'a, Antalya'dan Mardin'e ülkenin en güzel fotoğrafının burada görüldüğünü belirterek, "Bizler, birbirimizle varız, tarih buna şahittir" dedi.

Diyarbakır Kuyumcular ve Saraflar Odası Başkanlığı öncülüğünde dün gece Green Park Otel'de düzenlenen defileye katılan Elif Ece Uzun, Filiz Aydın ile Fulya Sever adlı ünlü mankenler, birbirinden şık giysileriyle, el, kol ve kulaklarına taktıkları altın takılarla görsel bir şölen oluşturdu. Yerel mankenlerin yeraldığı defileye Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaatin Kamberoğlu, Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, çevre il ve ilçelerden kuyumcularla birlikte yaklaşık 500 kişi katıldı.

Defilenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kamberoğlu, Diyarbakır kentinin çağdaş bir görünüme kavuştuğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e teşekkür ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin güzel bayrağı altında ve bu güzel tporaklarda geçmişte barış içinde yaşamayı becermiş insanlar olarak, bundan sonra da barış içerisinde yaşamak durumundayız. Bu bizim olmazsa olmazımızdır. Ben bizim ülkeyi bir gemi olarak düşünüyorum. Eğer bu gemide mutluluk varsa hepimiz mutlu olacağız, eğer üzüntü var ise hep beraber üzüleceğiz ve bu gemi batarsa hemimiz birden batacağız. Neden batalım arkadaşlar, güçlü olmak varken. Hep beraber güçlü olalım, ben bu enerjiyi hepimizde görüyorum. Bunun için hepimizin beraber çalışması gerekiyor" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, İstanbul'dan Van'a ve Antalya'dan Mardin'e kadar ülkenin en güzel fotoğrafını burada ortaya çıktığını belirterek, "Bizler bir brimizle varız. Tarih buna şahittir. Diyarbakır çok dilli, çok inançlı bir kenttir. Bundan 100 yıl önce bu kentin nüfusunun yüzde 48 i gayri müslüm kardeşlerimizden oluşurdu. Ermeniler, Suryaniler ve Yezidiler. Malesef öyle bir süreç yaşadılar ki, bunlar göçetmek zorunda kaldılar, acılar yaşadılar. Bana sorarsanız kim baybetti diye? Biz kalanlar kaybettik. Çünkü onlar, bu çoğrafyanın farklı renkleri, farklı kültürleriydi. Çünkü gerçek manada zenginlik çoğulculuktadır. Öyle inanıyorum ki gün gelecek sizlerin de katkılarıyla daha doğmamış çocuklarımızın geleceklerini altın harflerle yazacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mankenler bir birinden güzel, albenili altın takılarla podyumda gösteri yaptı. Yerel ve ünlü mankenlerin göz kamaştıran defilesinden sonra davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Alkollün olmadığı gecede konuklar, meyve suyu içerek, geç saatlere kadar halay çekerek eğlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title