Haberler

Ünlü Etnik Caz Sanatçısı Azam Ali, Diyarbakır'a Konuk Oldu (fotoğraflı

Dünyaca Ünlü Etnik Caz Sanatçısı Azam Ali, Diyarbakır Kültür ve Sanat Vakfı'nın (dksv) Organizasyonunda, Niyaz Grubu ile İkinci Kez Diyarbakırlı Sanatseverlerle Buluştu

Dünyaca ünlü etnik caz sanatçısı Azam Ali, Diyarbakır Kültür ve Sanat Vakfı'nın (DKSV) organizasyonunda, Niyaz Grubu ile ikinci kez Diyarbakırlı sanatseverlerle buluştu.

Azam Ali, Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde Niyaz Grubu ile sahne aldı.

İzleyenlerden büyük ilgi gören İranlı Azam Ali, ağırlıklı olarak ülkesine duyduğu özlemi dile getiren eserler seslendirdi. Azam Ali, Farsçanın yanı sıra, Urduca ve Türkçe parçalar da söyledi.

DKSV Başkan Vekili Fidel Balta, etkinlikte yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ı tarihsel birikimi ile Ortadoğu'nun kültür ve sanat merkezi haline getirme hedefiyle 2 yıl önce kurulan DKSV'nın ilk etkinliği olarak dünyaca ünlü etnik caz sanatçısı Azam Ali'yi, daha sonra ise ünlü keman virtüozu Farid Farjad'ı sanatseverlerle buluşturduklarını hatırlattı.

Diyarbakır'ın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, vakfın da Diyarbakır'da uluslararası kültür sanat etkinliklerini gerçekleştirmek amacıyla kurulduğunu belirten Balta, 'Bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz sürecek. Amacımız Diyarbakır'ı Ortadoğu'da tanıtmak, Ortadoğu'yu da Diyarbakır'a tanıtmak. Çünkü Diyarbakır hem yüzünü Doğu'ya, hem de Batı'ya çeviren bir şehir. Tıpkı Türkiye gibi' dedi.

İranlı vokalist Azam Ali, daha önce The Matrix:Revolutions başta olmak üzere, Alias ve The Agency gibi dizilerin müzik çalışmalarında sesini geniş kitlelere ulaştırdı. Sanatçı, benzersiz vokalini neredeyse bir enstrüman gibi kullanmasıyla tanınıyor.

(UM-TEN-GÖK) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title