Haberler

Üniversiteli Öğrenciler Köy Okulundaki Çocukları Oyuncakla Buluşturdu

Üniversiteli öğrenciler köy okulundaki çocukları oyuncakla buluşturdu Üniversite öğrencilerinin 'Oyuncak Kardeşliği' kampanyası çığ gibi büyüdüBURDUR - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin 'Oyuncak Kardeşliği' kampanyası çığ gibi büyüdü.

Üniversiteli öğrenciler köy okulundaki çocukları oyuncakla buluşturdu

Üniversite öğrencilerinin 'Oyuncak Kardeşliği' kampanyası çığ gibi büyüdü

BURDUR - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin 'Oyuncak Kardeşliği' kampanyası çığ gibi büyüdü. Oyuncakları çocuklarla buluşturan üniversiteliler miniklerin gönüllerini fethetti.

MAKÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü son sınıf öğrencisi Cemre Zantur ve müzik öğretmenliği son sınıf öğrencisi Şevval Dağ, sosyal sorumluluk projesi kapsamında iki ay önce Burdur genelinde imkanı olmayan öğrencilere ulaştırılmak üzere oyuncak toplamaya karar verdi. Konuyu arkadaşlarıyla paylaşan iki öğrenci, büyük destek gördü. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencileri, kampanya ile esnaftan ve vatandaşlardan 500'ün üzerinde oyuncak topladı. Burdur Gençlik Merkezi'nde öğrenciler tarafından paketlenen oyuncaklar kolilere konularak özenle hazırlandı.

Öğrenciler, topladıkları binlerce oyuncağı Burdur'un Kayış köyünde eğitim öğrenim gören çocuklara dağıttı.

Kampanyayı başlatan öğrencilerden Cemre Zantur, ihtiyacı olan çocuklara verilmek üzere oyuncak toplamaya karar verdiklerini ve kampanyanın bu kadar büyüyeceğini hiç tahmin etmediklerini belirterek "Beklediğimizden çok oyuncak oldu. Şu an 500'e yakın oyuncağa sahibiz. Sosyal medyada yardım sayfalarını takip ediyorduk. Biz neden yapmayalım dedik. İlimizde ihtiyacı olan çocuklar çok fazla. Arkadaşlarımız da destek oldu. Hep birlikte başladık. Önce afiş bastırdık. Okullara gittik, halka, esnafa ulaştık. Yeni oyuncak alıp bize teslim edenler olduğu gibi çocuklarının, torunlarının oyuncaklarını da verenler oldu. Oyuncak toplama kampanyasına 50 kişi katıldı" dedi.

Minik çocukların sevinçlerine ortak oldular

Kampanyayı düzenlenen diğer öğrenci Şevval Dağ da oyuncak kardeşliğiyle köy okullarında eğitim gören çocuklara dokunduklarını belirterek "Oyuncakları çocuklara verdik ve çok mutluyuz. Onların gözlerindeki o mutluluğu görmek bizi çok mutlu etti" ifadelerini kaydetti.

Burdur'un Kayış Köyü İlkokulunda ana sınıfında öğrenim gören minik öğrencilere hediyeleri sınıflarında hediye eden MAKÜ'lü öğrenciler minik çocukların mutluluklarına ortak oldu. Hediyeleri alan çocuklar paketleri açıp hediyeleri öpüp teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title