Haberler

Uluslararası Yardım Kuruluşlarından Suriyeli Çocuklara Yardım Çağrısı

UNICEF öncülüğündeki birçok uluslararası yardım kuruluşu, Suriyeli çocuklara yönelik "Kayıp Kuşak Olmasın" programı çerçevesinde 1 milyar dolarlık yardım toplanması amacıyla hükümetlere ve dünya kamuouna çağrıda bulundu UNICEF Genel Direktörü Lake: “Suriye'deki çatışmalar acılarla dolu yeni bir yıldönümüne.

Başta Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) olmak üzere birçok uluslararası yardım kuruluşu, Suriyeli çocuklara yönelik "Kayıp Kuşak Olmasın" programı çerçevesinde 1 milyar dolarlık yardım stratejisi amacıyla hükümetlere ve dünya kamuoyuna çağrı yaptı.

UNICEF Türkiye Temsilciliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, UNICEF öncülüğünde Birleşmiş Milletler Sığınmacılar Yüksek Komiserliği (UNHCR), Save the Children, World Vision ve benzer kuruluşlar, hükümetlere ve dünya kamuoyuna, Suriyeli çocuklara yardım toplanması yönünde çağrıda bulunarak, Suriyeli çocukların savunucuları olmalarını ve ülkedeki çatışmalardan etkilenen çocuklara daha istikrarlı ve güvenli bir gelecek kurma şansı tanımayı hedefleyen "Kayıp Kuşak Olmasın" stratejisini desteklemelerini istedi.

Suriyeli çocukları içinde bulundukları olumsuz koşullardan, yalıtılmışlıktan ve travmadan kurtarmak üzere devreye sokulacak kritik önemdeki eğitim ve koruma programlarına donör ve kamusal destek sağlamanın amaçlandığı stratejinin, Suriye'ye yönelik insani yardımlarla ilgili olarak Kuveyt'te yapılacak önemli bir donörler konferansından bir hafta önce kamuoyuna açıklandığı belirtildi.

UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake de konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkedeki çatışmalar acılarla dolu yeni bir yıldönümüne yaklaşırken öylece oturup bir kuşağın gözlerimizin önünde yitip gitmesine seyirci kalamayız. Şimdi Suriyeli çocuklar adına savunuculuk yapmanın zamanıdır; dünyanın bir adım atarak bu çocuklara taze umut ve geleceğe ilişkin güven duygusu aşılamasının zamanıdır."

1 milyondan fazla çocuk mülteci

Suriyeli mültecilerin 1 milyondan fazlasının çocuk olduğuna dikkati çeken Lake, bu çocukların 425 bin kadarının 5 yaşından küçük olduğunu, mültecilerin çok büyük bir bölümünün Lübnan, Ürdün, Türkiye, Mısır ve Irak'a sığındığını, bunların arasında, ailelerinden ayrı düştükleri belirlenen 8 bin kadar çocuğun da yer aldığını vurguladı. Lake, Suriye'nin içinde evinden ve yerinden olan 3 milyonu aşkın çocuğun durumunun ise daha kötü olduğuna dikkati çekti.

Başlatılan girişimin aynı zamanda örgün ve örgün olmayan yaklaşımlar aracılığıyla kaliteli eğitime erişimi de yaygınlaştıracağını ifade eden Lake, bu çereçevde gündemde olanlar arasında okul dışı kalmış çocuklar için hızlandırılmış müfredat, mesleki eğitim, öğretmen yetiştirme, özendirici programlar ve çocukların yeni risklere maruz kalmamalarını sağlayacak güvenli ortamlar oluşturulmasının da yer aldığını kaydetti.

Suriye içinde ise yerlerinden olmuş okul çağındaki çocuklara ve ergenlere eğitime güvenli erişim sağlanmasının son derece kritik önem taşıdığına işaret eden Lake, "Kayıp Kuşak Olmasın" girişiminin okul öncesi yaşlardaki çocuklarla okul dışı diğer çocuklara okul kulüplerinde düzenlenmek üzere telafi eğitimi ve psikososyal destek sağlayacağını belirtti.

Programa internet üzerinden destek sağlanması amacıyla #childrenofsyria grubu ve www.championthechildrenofsyria.org internet sayfası oluşturuldu.

UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake, bu faaliyetlerin yalnızca savaşın halihazırdaki mağdurlarına değil Suriye'nin ve daha geniş anlamda bölgenin daha uzun vadedeki geleceğine de büyük yararlar sağlayacağını ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title