Haberler

Uluslararası sempozyuma gelen akademisyenler Taşkent'i gezdi

Konya'da düzenlenen Uluslararası Taşeli Sempozyumu'na katılan akademisyenler, Taşkent ilçesini ziyaret etti.

Konya'da düzenlenen Uluslararası Taşeli Sempozyumu'na katılan akademisyenler, Taşkent ilçesini ziyaret etti.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Selçuklu Araştırmaları Merkezi tarafından Konya'da düzenlenen "Uluslararası Taşeli Sempozyumu" kapsamında 65 akademisyen Taşkent'i gelerek tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Bahar, ziyarette yaptığı açıklamada, sempozyumun tarih, kültür ve turizmin çok geniş bir alanı kapsadığını söyledi.

Son yıllarda ülkemizde kültürel alanda önemli adımların atıldığını ifade eden Bahar, şöyle devam etti:

"Ülkeleri ve memleketlerinden gelen karındaşlarımızın katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Taşkent'e geldikten sonra ne yapabiliriz diye düşündük. Alanya, Taşkent, Hadim, Çatalhöyük, Konya, Kapadokya turizm yolundan söz ettik. Bu yol etrafında bir sempozyum yaparak, bölgeyi tanıtmak gerekiyor. Güneyde 15 milyon turist, Orta Anadolu'da 10 milyon turist ve bu 25 milyonluk turizmin ortasında tıkalı bir yol var.

Yılda bin kişinin bile geçmediği burada bir yaşam, Toros Yörükleri var. Hadim, Taşkent, Sarıveliler, Ermenek, güneyde Alanya, Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Silifke ve ötesinde Erdemli'ye kadar uzanan, batıda da Manavgat, Akseki ve kuzeyinde Seydişehir, Ahırlı, Bozkır, Yalıhüyük ilçelerimizden oluşan bir bölge var. Turizmi etrafında kuşattığı ancak haberinin olmadığı bir yer. Doğa, tarih, kültür konusunda ülkemizde son yıllarda çok önemli adımlar atıldı."

Etkinliğe Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Selçuklu Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen, Doğu Türkistan, Irak, Kazakistan ve Özbekistanlı misafirler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Taşkent Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title