Haberler

"Uluslararası Madde Kullanımı Ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü"

"Uluslararası Madde Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında Taksim'de Yeşil Nokta etkinlik çadırı kuruldu.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve İstanbul Emniyeti Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Uluslararası Madde Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü' etkinlikleri kapsamında Taksim'de Yeşil Nokta etkinlik çadırı kuruldu.

Etkinliklerle ilgili bilgi veren Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mahir Çakallı, 1987'den bugüne Dünya Madde Bağımlılığı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü'nün kutlandığını belirterek, "Bu yıl Yeşilay Derneği ile bir dizi etkinlik hazırladık. Etkinlik çerçevesinde, uyuşturucuyla mücadeleye hayır deme yöntemlerini vatandaşlara öğretmeyi, gençlerimizi bilinçlendirmeyi, aileleri bu konuda neler yapabileceklerini anlatmayı amaçlıyoruz" dedi. Kurdukları çadırdaki standlarda broşür dağıttıklarını söyleyen Çakallı, vatandaşları uyuşturucu konusunda bilinçlendirdiklerini söyledi. Türkiye'nin, uyuşturucuyla mücadelede konusunda dünyada lider konumda olduğuna da dikkati çeken Çakallı, 2010 yılında 4. 5 ton eroin ile 278 kilogram kokain yakalandığını kaydetti. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Avukat Muharrem Balcı ise, etkinlikler kapsamında bağımlılıkla mücadele konusunda bilgiler aktaracaklarını söyledi.

Etkinlik kapsamında Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin eğitimli köpekleri çeşitli gösteriler sundu. Uyuşturucu yerleştirilmiş paketi bulan narkotik köpeği, eğitmeni polis memuru tarafından ödüllendirildi. Uluslararası Madde Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü etkinlikleri, 26 Haziran Pazar günü sona erecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title