Haberler

Uluslararası Af Örgütü Adem'in Ölümünü Araştıracak

Uluslararası Af Örgütü, Almanya'nın Hagen Kentinde Polisin Şiddet Kullanması Sonucu Öldüğü İddia Edilen Adem Özdamar ile İlgili Araştırma Yapacak.

Uluslararası Af Örgütü, Almanya'nın Hagen kentinde polisin şiddet kullanması sonucu öldüğü iddia edilen Adem Özdamar ile ilgili araştırma yapacak.

Örgütün uzmanlarından Andreas Schwantner, Frankfurter Rundschau gazetesine yaptığı açıklamada, ''Polisin tutumu kısmen şüpheli göründüğü için biz de devreye girdik'' dedi.

Gazetenin haberinde, Af Örgütünün Özdamar ile ilgili olayda nihai değerlendirmesini otopsi raporlarının açıklanmasından sonra yapacağı ve dava açılması durumunda gözlemci göndermek istediği belirtildi.

Özdamar olayı hakkında Hagen Savcılığı, İçişleri Bakanlığı ve politikacıların açıklama yapmadıklarına işaret edilen haberde, Hagen kentinin bulunduğu Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının da açıklama için otopsi raporlarını bekledikleri kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title