Haberler

Uludağ'da Kar Yağışı Başladı

Türkiye'nin En Önemli Kış Turizm Merkezlerinden Uludağ'da Kurban Bayramı ve Yılbaşı İçin Paket Programlar Hazırlayan Otel Yöneticilerinin Umutla Beklediği Kar Dün Geceden Yağmaya Başladı. Kar Kalınlığının 3 Santimetre Olarak Ölçüldüğü Uludağ'da Hava Sıcaklığının da Önümüzdeki Günlerde Daha da Düşeceği ve Kar Yağışının Sürmesinin Beklendiği Açıklandı.

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da Kurban Bayramı ve yılbaşı için paket programlar hazırlayan otel yöneticilerinin umutla beklediği kar dün geceden yağmaya başladı. Kar kalınlığının 3 santimetre olarak ölçüldüğü Uludağ'da hava sıcaklığının da önümüzdeki günlerde daha da düşeceği ve kar yağışının sürmesinin beklendiği açıklandı.

Uludağ'da dün gece karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış, sabah saatlerinde kara dönüştü. İlk karın 17 Ekim'de düştüğü ve Kasım ayında kar kalınlığının 70 santimetreye kadar ulaştığı Uludağ'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu eriyen kar, leke şekline dönüşmüştü. Kurban Bayramı ve yılbaşı tatilinin çakışması nedeniyle otellerin 4.5 ve 6'şar günlük paket programlar hazırladığı Uludağ'da kar olmaması nedeniyle doluluk oranı ise yüzde 60'larda kalmıştı.

İşletme sahiplerinin tüm umutlarını bağladığı kar, bugün sabah saatlerinde yağmaya başladı. Uludağ Meteoroloji istasyonu yetkilileri, gece karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağışın sabah saatlerinde kara dönüştüğünü ve kar kalınlığının 3 santimetreye kadar çıktığını bildirdi. Sabah saatlerinde sıfır derece olarak ölçülen hava sıcaklığının ise hafta sonuna kadar eksi 7 dereceye kadar düşmesinin beklendiği, kar yağışının yarın da devam edeceği açıklandı.

Grand Yazıcı Otel Ön Büro Müdürü Güray Büyükçakır, kar yağışının bu şekilde devam etmesi halinde yılbaşına kadar pistlerin kayak yapılabilecek duruma gelebileceğini bunun ise tüm işletmeciler için çok önemli olduğunu söyledi.

Umut ASMA/ULUDAĞ (Bursa), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title