Haberler

Sivas'ta, 30 yıllık 'Kale Projesi' gerçeğe dönüşüyor

Güncelleme:

SİVAS'ta yaklaşık 30 yıldır gündemde olmasına karşın çalışmalarına ancak geçen yıl başlanan Kale Proje'sinin birinci etabı büyük oranda tamamlandı.

SİVAS'ta yaklaşık 30 yıldır gündemde olmasına karşın çalışmalarına ancak geçen yıl başlanan Kale Proje'sinin birinci etabı büyük oranda tamamlandı. Projeyle kentin eski tarihi evleri yeniden hayat bulacak.

Şehrin turizmini geliştirmek amacıyla Sivas Belediyesi öncülüğünde başlatılan Kale Projesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yapılan çalışmalarla projenin ilk etabı gün yüzüne çıkmaya başladı. Sivas Kalesi'nin yamacında Tarihi Ulu Cami ve Gök Medrese'yi bütünleştirecek olan projede arkeolojik kazı çalışmaları için sezon sona ererken, mimari yapılarda ise çalışmalar sürüyor. Projede yer alan kütüphane, 2 arasta ve dükkan, yöresel yemek atölyesi, tarihi çarşı ve müzik atölyesi binaları taş yapı olarak yapıldı. Mevcuttaki üç konağın restore edildiği alanda ayrıca 4 adet yeni konak yapımı da tamamlandı.

İlk etabın yüzde 90 oranında tamamlandığı proje içerisinde; el sanatları çarşısı, bedestenler, butik oteller ve hamam bulunuyor. Konak mimarisi şeklinde inşa edilecek olan yapılarla bir Sivas mahallesi oluşturulacak proje, şehrin turizmine katkı sağlayacak.

Proje kapsamında 83 günübirlik yapı, 19 sosyo-kültürel tesis olmak üzere toplamda 102 bina inşa edilecek. 37 bin metrekare alana sahip projenin, 13 bin 500 metrekaresi inşaat alanı, 24 bin metrekarelik kısmı ise yeşil alan olacak.

Proje kapsamında başka bir alana taşınarak yıkım işlemi tamamlanan Selçuk Ortaokulu'nun bulunduğu bölge ise üstü yeşil alan altı 2 katlı kapalı otopark olarak düzenlenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Belediyesi Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title