Haberler

Ukrayna'daki Devlet Başkanlığı Seçimi

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: "Seçimlerin başarıyla yapılması Ukrayna'nın demokratik sürece bağlılığını bir kez daha doğruladı" "(Ukraynalıların) Daha birleşmiş, güvenli, bağımsız ve müreffeh bir Ukrayna'da kendi geleceklerini belirleme çabalarını destekleyeceğiz"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ukrayna halkını ve Ukrayna hükümetini 25 Mayıs'taki tarihi seçimlerinden dolayı tebrik ettiklerini bildirerek "Seçimlerin başarıyla yapılmasının Ukrayna'nın demokratik sürece bağlılığını bir kez daha doğruladığını" bildirdi.

John Kerry, yaptığı yazılı açıklamada, "Ukraynalıların siyasi iradelerini özgürce ortaya koymak ve hep birlikte geleceklerini kendileri belirlemek için birleştiklerini" ifade ederek seçime katılım oranının yüksek olmasını da "Ukrayna halkının, birleşmiş, demokratik, barış içinde ve Avrupa kurumlarına sıkı sıkıya bağlı bir Ukrayna'da yaşamak istediklerine" ilişkin net bir mesaj olarak yorumladıklarını belirtti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) ve diğer uluslararası gözlemcilerin ön raporunu memnuniyetle karşıladıklarını aktaran Kerry, "Yetkililerin uluslararası taahhütlere büyük ölçüde uygun ve ülkenin büyük kısmında temel özgürlüklere saygı içinde gerçek bir seçim düzenlemeye yönelik kararlığının" önemli olduğu kaydetti.

"Güvenlik durumu ve ayrılıkçı grupların silahlı tehditlerinin, Ukrayna'nın doğusundaki iki bölgede, bazı seçmenlerin oy kullanamamasına neden olduğunu, işgal altındaki Kırım'da da seçimin engellendiğini" belirten Kerry,  "Donetsk ve Lugansk'ta, bazı seçim bölgelerinde oy kullanılabilmesini temin edenlerin cesaret ve kararlığını takdirle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Uluslararası gözlem çabalarını mümkün kılan AGİT ile diğer kurumlara da teşekkür eden Kerry, "Seçimlerin başarıyla yapılmasının Ukrayna'nın demokratik sürece bağlılığını bir kez daha doğruladığını", Ukrayna halkı ve yeni seçilen devlet başkanıyla demokrasinin geliştirilmesi için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Kerry, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"(Ukraynalıların) Daha birleşmiş, güvenli, bağımsız ve müreffeh bir Ukrayna'da kendi geleceklerini belirleme çabalarını destekleyeceğiz. ABD, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyuyor, Rusya'nın Kırım'ı işgalini ve ilhak teşebbüsünü kınıyor ve reddediyor, soruna barışçı çözüm bulunması için Ukrayna ve diğer ortaklarla birlikte çalışma kararlılığını sürdürüyor." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

John Kerry Ukrayna Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title