Haberler

Üç Yöneticiyi İstifaya Davet Etti

Güncelleme:

Son Günlerin Tartışılan İsmi Adnan Polat Rest Çekti.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Kulupteki Son Gelişmelerle İlgili Basın Toplantısı Düzenledi.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, dünkü yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kulüp başkanı Adnan Polat'tan olağanüstü genel kurula gitme talebinde bulunduğunu ve başkan Polat'ın bu konuyu 24 saat düşüneceğini söylemişti.

Galatasaray Başkanı hayatının en yoğun 20 gününü yaşadığını belirterek, "Yılbaşından sonra stadyumu Kulüpler Birliği ile ziyaret ettik, hemen arkasına metro açılışı hemen arkasına güvenlik toplantısı hemen arkasından kulübe yeni üyelerin kabulünü yaptık. Daha sonra Ali Sami Yen'e veda ettik. Ertesi gün yeni divan kurulu üyelerimizi kabul ettik. Türk Telekom Arena'nın açılışı ve ertesi gün olağanüstü yönetim kurulu toplantısı. Daha sonra da Erzurum'a gittim. Çok yoğun toplantı ve faaliyet içerisinde geçiriyoruz. Bunları yaparken bir de malum sorunları yaşadık" dedi.

"Beni tanıyorsunuz ama beni bir de kendi ağzımdan dinleyin" diyen Adnan Polat sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben çok partili demokratik sisteme ve hukukun üstünlüğüne inanırım. Kişilerin dili, dini ve inancı benim için önemli değildir. Herkesin siyasi görüşü kendinedir. Kul hakkı yemekten utanırım ilahi adalete de inanırım. Galatasaraylılığım Ali Sami Yen'de kaçak girerek başlamıştır. O stadyumu kapatmak da bize nasip oldu. Başkanlığıma dek zaman zaman aktif yöneticilik yaptım. Alp Yalman döneminde futboldan ve stadyumdan sorumluydum. Özhan Canaydın döneminde de görev aldım. Galatasaraylılığımı kimseyle tartışmam. Bana bunu kimse öğretemez çünkü ben oralardan geldim" diye konuştu.

Galatasaray Başkanı olarak konuşurken dikkat ettiği bazı kurallar olduğunun altını çizen Polat, "Her aldığım kararda ve her icraatımda birinci kıstas Galatasaray'ın menfaatleridir. Galatasaray'ın gelenek ve göreneklerine dikkat gösteririm. Galatasaraylılara hitap ettiğimde 25 milyon Galatasaraylıya hitap ettiğimi bilirim. Ben Galatasaray'ı her zaman siyasetin üzerinde tutmuşumdur çünkü Galatasaray siyasetin üzerindedir. Galatasaray'da farklı siyasi görüşleri, dini, dili ve ırkı olan sayısız insan vardır. Ne ben ne de benden önceki başkanlar Galatasaray'da siyaset yapılmasına izin vermemişizdir. Siyaset Galatasaray'ın içine girmesin diye bir önceki seçimde bir arkadaşımız siyasete gireceğini söyleyince kendisine 3 ay izin vermiş ve hiçbir şekilde Galatasaray'ın adını kullanmasına izin vermedik."

Galatasaray'daki aktif görevini sonlandırdıktan sonra 2006 yılında Özhan Canaydın'ın isteğiyle göreve döndüğünü kaydeden Galatasaray Başkanı, "Rahmetli Özhan Ağabey, "Kaçarın yok, geleceksin" dedi. O dönem Siyaset Meydanı programında bir anket yapılmıştı. 7 başkan adayı gösterilmişti. Diğer 6 aday yüzde 8 oy almıştı, ben yüzde 92 oy almıştım. Ben hiç planımda olmamasına rağmen gerek başkanım gerek de taraftarım çağırınca göreve başladım ve o günden beri hayatımın yüzde 99'unu kulübe harcadım. O dönem tüm mali işler bana bağlıydı. Oturup yaptığımız çalışmalar neticesinde Galatasaray'ın önündeki 3-5 yılda bitirmesi gereken 6 proje vardı. Bunlar bitince Galatasaray geleceğe daha sağlıklı bakacaktı. Bunların birisi tüzüktü. 30 yıldır insanların el sürmeye korktuğu tüzüğü ihtiyaçlarımıza göre düzenledik ve kulübün önünü açtık. Bir diğer sorun şirket yapısıydı. 5 sene uğraştık ve bu şirketler birleşti. Şimdi rakiplerimiz peşimizden geliyor. Riva tarladan hallice bir durumda iken aldık şimdi 200 milyon doların üzerinde bir değerle inşaata hazır durumdadır. Galatasaray'a artık hizmet veremeyecek duruma gelen Ali Sami Yen Stadı'nın kapatılması ve yeni stadın açılmasını da gerçekleştirdik. Türk Telekom Arena da açıldı. Gelir-gider dengesinin oluşturulması da bir diğer projesiydi. Stadın yaklaşık 16 ay gecikmesi bizim planlarımızı uygulamamızı engelledi. Gecikme olmasaydı çok daha farklı olacaktı. 2012 kriterlerinde Galatasaray çok daha sağlıklı olacaktır" ifadelerini kullandı.

2006 Mart ayında göreve geldiğinde rahmetli Özhan Canaydın kendisini k

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title