Haberler

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası

AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Temel Tüketim Mallarının Öz Kaynaklardan Karşılanması Gerektiğini Bildirdi

AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici, temel tüketim mallarının öz kaynaklardan karşılanması gerektiğini bildirdi. Ekici 'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası' dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, zengin bir ülke olmanın yolunun yatırımları çoğaltmak, aynı zamanda yerli üretimi teşvikle gerçekleşebileceğini kaydetti.

Kendi kendine yeten bir toplum olma idealleriyle Cumhuriyet döneminde temelleri atılan, 'Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası'nın, ulusal değerleri önemseme ve öz kaynakları koruma bilincinin yerleşmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Ekici, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Ülke üretimine katkı sağlamak ve yerli malı kullanma bilinci, birlik ve bütünlüğe, ekonomik bilince sahip bir ülke olduğumuzun en önemli göstergelerindendir. Küreselleşmenin etkisiyle yerli üretim değerlerini koruma olgusu giderek göz ardı edilmektedir. Türkiye'ye ithal edilen her tüketim malı, aynı ürünü imal eden yerli sanayinin zor durumda kalmasına, işçi çıkarılmasına, istihdamın azalmasına yol açmaktadır. Bu nedenle yerli üretimi hem artırmalı, hem de kullanırken öncelikle tercih etmeliyiz.'

Cumhuriyet tarihi boyunca AK Parti iktidarı kadar hiçbir hükümetin teşvik vermediğini bildiren Ekici, temel tüketim mallarının öz kaynaklardan karşılanması gerektiğini kaydetti.

(MUÇ-MUS-ÜNS) - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title