Haberler

Türkonfed Başkanı Kadooğlu Açıklaması

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, "Başbakanımız Binali Yıldırım'ın açıklamalarını önemsiyor ve destekliyoruz.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, "Başbakanımız Binali Yıldırım'ın açıklamalarını önemsiyor ve destekliyoruz. Orta gelir tuzağından çıkışın KOBİ'lerimizin güçlenmesiyle gerçekleşeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadooğlu, yazılı açıklamasında, yüksek katma değerli üretim için yüksek teknoloji yatırımlarının önemini TÜRKONFED olarak her platformda dile getirdiklerini bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, KOBİ'lerin teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara yönelmesi durumunda bu işletmelere yüzde 70'i ödemesiz destek sağlanacağı açıklamasının önemli olduğuna dikkati çeken Kadooğlu, şunları kaydetti:

"Bugün dünyada ekonomilerin dönüştürücü dinamosunu fiziksel, dijital ve biyolojik boyutta gelişen yeni teknolojilerin oluşturduğu bilinmelidir. Türkiye ekonomisinin yüzde 96'sını KOBİ'lerin oluşturduğunu söylüyoruz. Peki bu KOBİ'lerimizin ne kadarı yüksek teknolojili bir üretim gerçekleştiriyor diye baktığımızda karşımıza çıkan rakam gerçekten düşündürücü.

KOBİ'lerimizin yüzde 60'ı düşük teknolojili üretim yaparken, sadece yüzde 4'ü yüksek teknolojili üretim gerçekleştiriyor. KOBİ'lerimizi dijital dönüşüm süreçlerine adapte etmemiz, katma değeri yüksek ürün ve teknolojilere yatırım yapmalarını sağlamamız, aynı zamanda yüksek niteliklere sahip insan kaynağı altyapımızı geliştirmemiz için Başbakanımız Binali Yıldırım'ın açıklamalarını önemsiyor ve destekliyoruz."

Kadooğlu, Türkiye'nin en büyük KOBİ yapılanmasına sahip iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu olarak verimlilik, istihdam, teknolojik altyapı, Ar-Ge ve inovasyon gibi alanlarda KOBİ'lerin küresel rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

KOBİ'lerin dijital çağın gerektirdiği üretim ve yatırımda Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı gibi yeni teşvik ve desteklere ihtiyacı olduğunu belirten Kadooğlu, orta gelir tuzağından çıkışın, KOBİ'lerin güçlenmesiyle gerçekleşeceğine inandıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Binali Yıldırım Kadooğlu Türkiye Tarkan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title