Haberler

Türkiye Youtube'u Dünya Türkiye'yi Konuşuyor

Atatürk'e Hakaret Eden Bir Video Görüntüsünün Yayınlanmasının Ardından Türkiye'nin Ünlü Video Paylaşım Sitesi Youtube'a Erişimi Durdurması, Dünya Basınında Geniş Yankı Buldu.

Atatürk'a hakaret eden bir video görüntüsünün yayınlanmasının ardından Türkiye'nin ünlü video paylaşım sitesi YouTube'a erişimi durdurması, dünya basınında geniş yankı buldu. Uluslararası basın kuruluşları haberi "Türkler ve Yunanlar arasında bir sanal savaş yaşandığı" şeklinde değerlendirdi.

DAILY MAIL: "EFSANEVİ LİDERE HAKARET YOUTUBE'U KAPATTIRDI"

İngiliz Daily Mail gazetesi, "YouTube'un ülkenin efsanevi lideri Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden görüntülerin gönderilmesi nedeniyle Türkiye'de yasaklandı" derken, sitede Türk ve Yunan kullanıcılar arasında "sanal bir savaş" yapıldığı ve iki tarafın da karşı tarafı aşağılayan görüntüler gönderdiğini yazdı.

BBC: "TÜRK MAHKEMESİ YOUTUBE'A ERİŞİMİ DURDURDU"

BBC'nin haberinde de oldukça popüler olan ve günlük 70 milyon kullanıcının ziyaret ettiği video paylaşım sitesi YouTube'un Türkiye'de mahkeme kararıyla geçici olarak durdurulduğu ifade edildi. Haberde söz konusu yasağın Atatürk'e hakaret eden görüntüler nedeniyle alındığı hatırlatıldı.

TIMES: "ATATÜRK'E HAKARET EDİLMİŞTİ"

İngiliz Times gazetesine konuşan, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği'nden bir yetkili, söz konusu siteye erişimin bir mahkeme kararıyla durdurulduğunu hatırlatarak, erişimin engellenmesine neden olan videoda Atatürk'e hakaret edildiği, Türk bayrağı ve Atatürk görüntüleri üzerine İngilizce küfürler yerleştirildiğini söyledi.

FT: "TÜRKİYE YOUTUBE'U KAPATTI"

Financial Times gazetesi de Türkiye'nin en büyük internet servis sağlayıcısının, Atatürk'e hakaret eden görüntüler nedeniyle video-paylaşım sitesi YouTube'a erişimi durdurduğunu yazdı.

TELEGRAPH: "TÜRKLER VE YUNANLAR ÜZERİNDE SANAL SAVAŞTA"

Daily Telegraph gazetesi, Türkler ve Yunanların, YouTube üzerinde sanal bir savaşta olduğunu değerlendirmesinde bulunarak yasağın ardından sitenin görüntüleri kaldırdığını hatırlattı.

IHT: "MAHKEME YOUTUBE'A ERİŞİMİ DURDURDU"

International Herald Tribune gazetesi de YouTube'a Türkiye'den girmek isteyen kullanıcıların siteye erişimin mahkeme tarafından durdurulduğu mesajıyla karşılaştığını yazdı.

LAT: "İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ PATLAMAYA HAZIR BİR KONU"

Los Angeles Times gazetesinin haberinde, YouTube'a erişimin engellenmesinin temel bir sorun gibi görünmemesine karşın Türkiye'de ifade özgürlüğü konusunun "patlamaya hazır" olduğu belirtilerek, Türkiye'de Türklüğe ve Atatürk'e hakaret etmenin suç olduğu vurgulandı.

NYT: "VİDEO SİTEDEN KALDIRILDI"

New York Times gazetesinin haberinde, Türkiye'de YouTube'a erişimin engellenmesine neden olan videonun, ünlü video paylaşım sitesinden kaldırıldığı kaydedildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title