Haberler

Türkiye Suriye'nin Cerablus Kentinde Askeri Üs Kuruyor

Güncelleme:

Suriye'nin Cerablus kentinde Türkiye'nin inşa ettiği askeri üssün fotoğrafları ortaya çıktı. Bölgedeki Rus ve ABD üslerine cevap olarak yapılan üs, Fırat Kalkanı'nın sonraki etaplarının da yönetim merkezi olacak.

Türkiye'nin, PKK kantonlarının birleşmesini engellemek ve DEAŞ'ı sınırlarımızdan uzaklaştırmak için 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı'nda ilk kurtarılan kent olan Cerablus'ta askeri üs kurduğu ortaya çıktı.

Bugün Suriye'den yerel haberler veren bazı internet sitelerinin ve twitter'da Savunma Sanayii Müsteşarlığı haberleri yayınlayan "Yusuf Akbaba" hesabının paylaştığı fotoğraflarda, etrafı duvarlarla örülü büyükçe bir üssün şekillenmeye başladığı görülüyor.

Üssün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "birinci etabı bitti" dediği Fırat Kalkanı Harekatının diğer etaplarında merkez olarak kullanılacağı iddia edildi. Öte yanda, Suriye'nin adı açıklanmayan başka bölgelerinde yapımı devam eden üslerin uydu fotoğrafları da yayınlandı.

TERÖRİSTLERE ÇOK GÜZEL SÜRPRİZLERİMİZ VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Suriye'de El Bab'ın da teröristlerden temizlenmesiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nın birinci etabının sona erdiğini söylemiş, operasyonların devamının olacağını da belirterek "Şu anda bitti. Bundan sonra da olacaktır. Şimdi diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni harekatlara yeni isimler vereceğiz. Baharı bekleyen tüm terör örgütlerine, PKK'sıyla, YPG'siyle DEAŞ'ıyla FETÖ'süyle çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar, Allah'ın izniyle Türkiye'nin ve Türk milletinin baharı, teröristlerin ise kara kışı olacaktır. Biz terör örgütleri üzerinden kurulan oyunu bozacağız" demişti.

ABD KOBANİ'DE ÜS KURDU

ABD, Fırat'ın doğusunda PKK-PYD'nin elindeki Kobani'de bir askeri üs kurmuştu. Pentagon'un, son bir ayda üsteki pistleri genişlettiği ve kapasiteyi artırdığı ortaya çıkmıştı.

RUSYA AFRİN'E YERLEŞTİ

Rusya da, Lazkiye'den sonra geçtiğimiz haftalarda Hatay'a komşu olan ve PKK'nın işgali altındaki Afrin'e zırhlı araçlar yerleştirmiş, "ateşkes gözlem birimi" adı altında bölgede üs kurma çalışmalarına başlamıştı.

Kaynak: Haberler.com


Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cerablus Türkiye Suriye PKK Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title