Haberler

Türkiye Öğrenci Meclisi Yarın Toplanacak

Türkiye'nin her ilinden seçilen öğrenci temsilcilerinin katılacağı "5. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi" yarın Genel Kurul Salonu'nda TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın açış konuşmasıyla başlayacak.
TBMM İletişim Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ilk toplantısını 24 Nisan 2004'te yapan Türkiye Öğrenci Meclisi, 5. Özel Birleşimi'ni yarın yapacak.

Türkiye'nin her ilinden seçilen öğrenci temsilcilerinin katılacağı "5. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi" yarın Genel Kurul Salonu'nda TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın açış konuşmasıyla başlayacak.

TBMM İletişim Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ilk toplantısını 24 Nisan 2004'te yapan Türkiye Öğrenci Meclisi, 5. Özel Birleşimi'ni yarın yapacak. TBMM Genel Kurul Salonu'nda saat 10.00'da yapılacak olan toplantıya 81 ilden seçilerek gelen öğrenciler katılacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in konuşmalarının ardından and içme töreni gerçekleştirilecek.

TBMM ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje ile ilk ve orta öğrenim düzeyindeki öğrencilerde seçme ve seçilme kültürünün yerleşmesi, kendi sorunlarını kendi bakış açılarıyla ele almaları, katılım ve hoşgörü anlayışı ile işlevsel demokrasi bilincinin oluşturulmasını sağlamak ve demokrasi kültürünü toplumun her kesimine yaymak amaçlanıyor.

"Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi" kapsamında faaliyet gösteren Türkiye Öğrenci Meclisi, okul türü ve düzeyi ayrımı yapılmaksızın ülkedeki yaklaşık 50 bin okulda yürütülüyor. Türkiye Öğrenci Meclisi, her okulda seçim yoluyla oluşturulan "Okul Öğrenci Meclisi" ve okul öğrenci meclisi başkanları arasından da yine seçim yoluyla oluşturulan "İl Öğrenci Meclisi" başkanlarından oluşuyor. İl Öğrenci Meclisi Başkanları TBMM Genel Kurulu'nda yapılan özel birleşimde, Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanını seçiyor ve Türkiye Öğrenci Meclisi çalışmalarını tamamlamasının ardından bir bildiri yayımlıyor. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title