Haberler

Türkiye'nin İslam dünyasındaki önemi vurgulandı

Güncelleme:

Malatya İnönü Üniversitesi Afrika Araştırmaları Merkezi (İNÜAFAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Söylemez, Türkiye'nin uluslararası medya ve iletişim alanlarındaki potansiyelinin tüm İslam dünyasına destek verebilecek düzeyde olduğunu belirterek, Türkiye'nin İslam dünyasındaki önemini dile getirdi.

Malatya İnönü Üniversitesi Afrika Araştırmaları Merkezi (İNÜAFAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Söylemez, Türkiye'nin uluslararası medya ve iletişim alanlarındaki potansiyelinin tüm İslam dünyasına destek verebilecek düzeyde olduğunu belirterek, Türkiye'nin İslam dünyasındaki önemini dile getirdi.

İnönü Üniversitesi Afrika Araştırmaları Merkezi (İNÜAFAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Söylemez, Nijerya'daki internet haber platformu Muslim News Nigeria'nın "Islam and the Media" konulu webinarına konuşmacı olarak katıldı.

Muslim News Nigeria'nın sosyal medya hesaplarından canlı olarak gerçekleştirilen programda, İslam dininin ve Müslümanların uluslararası kamuoyundaki temsili ile Nijerya özelinde Afrika'daki medya kuruluşlarının son durumu ele alındı. Medyadaki İslamofobi'nin nedenlerinin değerlendirildiği programda, ayrıca bu duruma yönelik çözümler tartışıldı.

İnternet ve sosyal medya platformlarıyla birlikte İslam dünyasının medyadaki görünürlük sorunun belirli ölçüde aşılabildiğini belirten İNÜAFAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Söylemez, bu sebeple Müslüman dünyanın uluslararası kamuoyundaki Batı hegemonyasına karşı bir potansiyel taşıdığını vurguladı. Türkiye'nin TRT World ve TRT Arabic gibi televizyon kanallarıyla uluslararası kamuoyuna dönük yayın yapılabildiğini kaydeden Söylemez, ayrıca İnönü Üniversitesi'nin de yükseköğretim yönünden basın-yayın ve iletişim alanlarında yeterli imkanlara sahip olduğunu dile getirdi. Söylemez, Türkiye'nin uluslararası medya ve iletişim alanlarındaki potansiyelinin tüm İslam dünyasına destek verebilecek düzeyde olduğunu ve TRT Swahili ve TRT Hausa'nın en kısa sürede yayın hayatına başlaması gerektiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title