Haberler

Türkiye'nin İlk Narkotik Köpek Eğiticisi Bayan Polisi Göreve Hazır

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğü'nce Yürütülen 2007 Yılı Eğitim ve Kurs Takvimi Çerçevesinde Eğitimini Tamamlayan 22. Dönem 15 Narkotik Dedektör Köpeği, Antalya Dış Hatlar Terminali'nde Hünerlerini Sergiledi. 14'ü Erkek Olan Eğitimciler Arasında Türkiye'nin İlk Narkotik Dedektör Köpeği Bayan Eğitimcisi Olan Funda Yüncüoğlu, Tayra İsim...

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğü'nce yürütülen 2007 yılı eğitim ve kurs takvimi çerçevesinde eğitimini tamamlayan 22. dönem 15 narkotik dedektör köpeği, Antalya Dış Hatlar Terminali'nde hünerlerini sergiledi. 14'ü erkek olan eğitimciler arasında Türkiye'nin ilk narkotik dedektör köpeği bayan eğitimcisi olan Funda Yüncüoğlu, Tayra isimli Golden cinsi köpeğiyle bayanların da köpeklere hükmedebildiğini ortaya koydu.

Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi'nde 3 aydır devam eden eğitimlerini tamamlayan 15 narkotik köpeği, Antalya Dış Hatlar Terminali'nde adeta gövde gösterisi yaptı. İhtiyaca göre belirlenen illere gönderilecek olan ve özellikle deniz ve hava limanları gümrüklerinde görev yapacak şekilde eğitilen köpekler, Antalya'da göreve hazır olduklarını ortaya koydu. Bavullar arasına polis tarafından yerleştirilen uyuşturucuları sadece birkaç dakika içinde bulup sahibi tarafından ödüllendirilen köpekler, turistler tarafından da hayranlıkla izlendi. Kendileri için özel olarak ayrılan tatbikat alanında uyuşturucuları elleriyle koymuş gibi bulan köpekler ve eğitimcileri arasında Türkiye'nin ilk bayan narkotik dedektör köpek eğitimcisi Funda Yüncüoğlu dikkat çekti. 29 yaşında olan ve çalıştığı birim ve yardımcısıyla bir ilke imza atan Funda Yüncüoğlu, 13 aylık Golden cinsi "Tayra" isimli köpeğiyle köpeklere sadece erkeklerin hükmedemeyeceğini ortaya koydu.

Hobisini sevdiği işle birleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Funda Yüncüoğlu, gününü Tayra ile birlikte geçirdiğini, özel görevlerde ise geceleri de Tayra ile birlikte kaldığını ifade etti.

Narkotik dedektör köpekleri, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne ortalama 10 yıl hizmet veriyor. Her birinin maliyeti yaklaşık 10 bin dolar olan köpekler, bu 10 yılın sonunda ise emekliye ayrılıp hayvan dostlarına emanet ediliyor.

(CE-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title