Haberler

"Türkiye Muhasebe Standartları" Konferansı

Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu Başkan Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nalan Akdoğan, Yabancı Dil Bilen Muhasebecinin Dünyanın Her Tarafında İş Bulabileceğini Söyledi.

Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu Başkan Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nalan Akdoğan, yabancı dil bilen muhasebecinin dünyanın her tarafında iş bulabileceğini söyledi.

Akdoğan, Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda, Başkent Üniversitesi'nin desteğiyle düzenlenen konferansta, "Türkiye Muhasebe Standartları" konusunda bilgi vererek, Türkiye'de de standartların yürürlüğe girmesiyle bir hareketlilik yaşanmaya başladığını belirtti. Akdoğan, standartların büyük gıda firmaları tarafından uygulanmaya başlandığını ve yakında KOBİ'lerde de bu yönde girişimlerin yoğunluk kazanacağını söyledi.

Akdoğan, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu ve her geçen gün yurt dışı ile ticari ilişkilerin arttığını vurgulayarak, bu kapsamda 2002 yılında "Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu"nu faaliyete geçirdiklerini ifade etti. Dünyanın hızla küreselleştiğini anlatan Akdoğan, "Dünyadaki ülkelerin yüzde 90'ından fazlası uluslararası muhasebe standardına geçmiş durumda. Bu ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. AB üyesi ülkeler de bu standarda uyuyor ve başarı sağladılar" dedi.

Türkiye'deki uygulamanın "Uluslararası Muhasebe Standartları" ile aynı özelliklerde olduğunu belirten Akdoğan, bu standartları iyi bilen ve uygulayan muhasebecilerin, dünyanın tüm ülkelerinde rahatlıkla bu mesleği icra edebileceklerini kaydetti.

Bu standartlar ile muhasebecilik mesleğinin de iş olanaklarının genişlediğini vurgulayan Akdogan, "Yabancı dil bilen muhasebecilerin önü açık ve dünyanın istediği yerinde iş bulabilirler" diye konuştu.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy ise, Vergi Haftası'nın kutlandığı günlerde düzenlenen konferansın çok etkili olacağına inandığını söyledi.

Aksoy, Vergi Haftası'nın, vergi bilincini toplumun tüm kesimlerine etkili bir şekilde anlatılması amacıyla etkili olduğunu ifade ederek, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasında muhasebe standartlarının da önemli olduğunu kaydetti. Aksoy, vergi planlamasını artık işletmelerin yapması gerektiğini de ifade etti.

(FK-MT-Y) 27.02.2008 17:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title