Haberler

Türkiye-İsrail ilişkileri New York'ta değerlendirilecek

Güncelleme:

Turkish Heritage Organization tarafından New York'ta düzenlenen "Türk-İsrail ilişkilerinde yeni başlangıçlar" paneli, konunun uzmanlarını bir araya getirecek.

Aralarında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Prof. Dr. Gülnur Aybet'in de yer aldığı panelistler, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girmesinin etkilerini değerlendirecek.

Türkiye- İsrail ilişkileri, ABD merkezli düşünce kuruluşu Turkish Heritage Organization (THO) tarafından 29 Mart'ta düzenlenecek bir panelle New York'ta masaya yatırılacak. "Türk- İsrail ilişkilerinde yeni başlangıçlar: Beklentiler ve gerçekler" başlıklı panelde, iki ülke ilişkilerinin normalleşme sürecine girmesinin bölgeye etkileri ve enerji alanındaki güncel çalışmalar değerlendirilecek.

Atlantic Council'dan Dr. Brenda Shaffer, Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi'nden (AIPAC) Dr. Raphael Danziger ile Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet'in konuşmacı olarak yer alacağı panele, çok sayıda Musevi kurum liderinin yanı sıra Türk Musevi grup temsilcilerinin de katılması bekleniyor.

"Gerginliğin azalması ABD'de olumlu bulundu"

Etkinliğe ilişkin bir değerlendirme yapan THO Başkanı Ali Çınar, "Mavi Marmara olayı ile olumsuz bir havaya bürünen Türk-İsrail ilişkilerindeki gerginliği azalması ABD'de çok olumlu karşılandı. İlişkilerin geliştirilmesi Beyaz Saray ve Kongre tarafında da son derece olumlu bulundu. ABD'de yaşayan İsrail vatandaşları Türkiye'yi yakından tanıyor. New York'ta da son derece etkili bir Musevi topluluğu var ve Türk-Amerikan toplumu ile de zaman zaman bir araya geliyorlar. Türkiye'den gelen üst düzey resmi temsilciler de Musevi STK liderleri ile görüşüp fikir alışverişinde bulunuyor. Bu koşullar altında gerçekleşecek panelin ABD'de gündemin önemli bir parçası olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gülnur Aybet New York Türkiye İsrail Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title