Haberler

Türkiye İş Bankası Atatürk Uluslararası Kadın Ustalar Turnuvası İstanbul'da Başladı

Türkiye Satranç Federasyonu ile Federasyonun Ana Sponsoru Türkiye İş Bankası'nın Evsahipliğinde Gerçekleştirilen Türkiye İş Bankası Atatürk Uluslararası Kadın Ustalar Satranç Turnuvası İstanbul'da Başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu ile federasyonun ana sponsoru Türkiye İş Bankası'nın evsahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye İş Bankası Atatürk Uluslararası Kadın Ustalar Satranç Turnuvası İstanbul'da başladı.

İş Kuleleri'nde gerçekleştirilen şampiyonanın açılış toplantısına Satranç Federasyonu Başkanı Nihat Yazıcı, İş Bankası Halkla İlişkiler Müdürü Suat Sözen ile turnuvada yer alan oyuncular katıldı. Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, 137 bin aktif lisanslı sporcusuyla satrancın Türkiye'de diğer branşlardan daha fazla sporcuya sahip olduğunu belirterek, satrancın Türkiye'nin altın madenlerinden biri haline geldiğini dile getirdi. Başkan Yazıcı, böyle bir organizasyonda dünyanın önde gelen sporcularını Türkiye'de ağırlamaktan onur duyduklarını da sözlerine ekledi.

İş Bankası Halkla İlişkiler Müdürü Suat Sözen ise turnuvanın, dünyanın önde gelen satranç organizasyonları arasında yer almaya aday, seçkin bir turnuva olacağını kaydederek, "Bu turnuvanın, ülkemiz ve bankamızın kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün adını taşımasını özellikle arzu ettik. Dünya Kadınlar Günü'nü izleyen haftada düzenlenen bu turnuvayı Atamızın kadınlara verdiği özel değeri bir kez daha anımsamak ve yaşatmak için önemli bir fırsat olarak görüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kura çekimini gerçekleştiren oyuncular, basın mensuplarına toplu halde poz verdi.

Bu arada, 8 ülkeden 10 sporcunun katıldığı turnuva, 20 Mart Perşembe günü sona erecek. Turnuvada ilk 3 dereceye girecek sporculara, kupa ve madalya verilecek. Ayrıca, geleneksel hale getirilecek olan turnuvayı 3 kez kazanan sporculara da gümüş kupa verilecek.

(EE-KÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title