Haberler

Türkiye' de Siyasi Kamplar Belli Oldu

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türkiye'de Siyasi Kamplar Belli Oldu. Biri Mandacılar, Biri Kumandacılar, Diğeri Anavatancılar' Dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Barzani'nin, Türkiye'nin elit sermayesinin, TÜSİAD'ın seçimini şimdiden yaptığını, AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile devam etmek istediklerini ileri sürerek, ''Ben bunları üç sınıfa ayırdım. Türkiye'de siyasi kamplar belli oldu. Biri mandacılar, biri kumandacılar, diğeri Anavatancılar'' dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, İzmir'de partisinin eski Karşıyaka ilçe başkanlarından Deniz İrde'nin Karşıyaka Beşikçioğlu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından partisinin Karşıyaka ilçesinin olağan kongresine katıldı. Girne Lunapark Müzikholü'nde yapılan kongrenin bitiminde partililere seslenen Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türkiye'de Kasım ayında yapılacak seçimlere dikkat çekerek, bazı kesimlerin AKP ile devam etmek, Erdoğan'ın Başbakan olarak kalmasını istediklerini iddia etti. Mumcu, ''Türkiye'nin elit sermayesi de seçimi yapmış. TÜSİAD da seçimi yapmış. Onlar da AKP diyor. Tayyip Erdoğan, beş sene daha başbakan kalsın diyorlar. Sanki bu memlekette demokrasi yok, sanki bu memlekette millet seçim yapmayacak. Barzani bile seçimi yaptı. O da AKP diyor. Seçimini yapmayan bir tek millet kaldı. Bu millet bu seçimi yapacak'' dedi. Bir kısım medyayı da düzmece anketlerle senaryo yazmakla suçlayan Mumcu, ''Kendi senaryosunu millete inandırmaya çalışıyor. Göreceğiz bakalım el mi yaman, bey mi yaman. Göreceğiz bakalım millet mi yaman siz mi yaman. Sandıklar açıldığı zaman millete oyun oynamanın ne olduğunu göreceksiniz. Sıcak paranın baronları için tabii ki AKP. Türkiye'de devlete vergi vermesi gerekirken, borç verenler için tabii ki AKP. Türkiye'nin bölünmesini hayal edenler için AKP. Ama bağımsız, insanı güçlü, milleti zengin, devleti laik, boyun eğen, itaat eden değil, rekabet eden Türkiye diyenler için AKP değil, Avavatan, inadına Türkiye, Anavatan'' diye konuştu.

MANDACILAR, KUMANDACILAR, ANAVATANCILAR

Türkiye'nin zor günler yaşadığını savunan Mumcu, ''Memlekette çeşitli kuruluşlar (Aman bu hükümet gitmesin. İşler yolunda gidiyor) diyor. Ben bunları üç sınıfa ayırdım. Türkiye'de siyasi kamplar belli oldu. Biri mandacılar. Bunlar sıcak para baronları, onların yerli ortakları, onların hükümeti AKP ve koalisyon ortakları, (Düz ovada siyaset olsun, AKP ile koalisyon olsun) diyorlar ya onlar. Bir de kumandacılar var. Devletçi siyasetin babaları. Herşey yasak diyenler. Bu ülkede demokrasi olmak yerine, devlet otoritesi ile yönetim olsun diyenler. Yani millet, özgür iradesiyle devleti yönetmesin de devlet, kudretiyle, otoritesiyle milleti idare etsin diyenler. Bir de Anavatancılar var'' diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NI ALTIN TEPSİDE SUNUYORLAR

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Mumcu şöyle konuştu:

''(Biz cumhurbaşkanını halka seçtireceğiz) diye geldiler. Sandalyeyi görünce sözlerini unuttular. Yangından mal kaçırır gibi cumhurbaşkanlığını çıkarmak istiyorlar. CHP sanki bunu istemiyormuş gibi numara yapıyor. Cumhurbaşkanlığını altın tepside sunuyorlar. Ama anayasa değişikliğine imza vermiyorlar. Bir taraftan istemiyormuş gibi gösteriyorlar bir taraftan da olsun diye can atıyorlar. Niye milleti korkutacaklar. (Bak AKP cumhurbaşkanını seçti. Şimdi laiklik elden gidiyor. Hadi yüklenin CHP'ye.) Var mı öyle yağma. AKP, cumhurbaşkanını seçerse bunun sorumlusu AKP değil CHP olacak. Asıl dertleri milleti kamplaştırmak. AKP'nin de CHP'nin de yaptığı aynı.''

Tek listeyle gidilen kongrede oybirliğiyle Halil Taşçı, yeniden Karşıyaka İlçe Başkanı seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title