Haberler

Türkiye Bankalar Birliği'ne Efqm 'Mükemmellikte Kararlılık Ödülü' Verildi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Türkiye Kalite Derneği (Kalder) Tarafından Düzenlenen 'Efqm Mükemmellikte Kararlılık Onay Belgesi'ni Almaya Hak Kazandı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından düzenlenen 'EFQM Mükemmellikte Kararlılık Onay Belgesi'ni almaya hak kazandı.

TBB'den yapılan açıklamaya göre, Belge, KALDER ile Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen 16. Kalite Kongresi kapsamında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen Ulusal Kalite Ödül Töreni'nde,TBB Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince'ye takdim edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye'de KALDER tarafından yönetilen. kuruluşlara, mükemmelliğe giden yolun neresinde olduklarını gösteren, eksikliklerini saptamalarını sağlayan ve çözümler sunan Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modeli üç aşamadan oluşuyor. TBB'nin almaya hak kazandığı 'Mükemmelikte Kararlılık' belgesi ise mükemmellik yolunda geçilen ilk önemli aşamayı gösteriyor.

Toplam kalite yönetim anlayışını benimseyen ve KALDER ile 2006 yılında Ulusal Kalite Hareketi İyiniyet Bildirgesi imzalayan TBB, 2007 Mayıs ayında 16. Kalder Ulusal Kalite Ödülleri için başvurusunu yaptı. TBB, Ekim 2007 tarihinde yapılan Kalder saha ziyareti sonucunda, 'EFQM Mükemmellikte Kararlılık Onay Belgesi'ni almaya hak kazandı."

Kalder Ulusal Kalite Ödülü 'İşletme, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları' olmak üzere üç kategoride veriliyor. Türkiye Bankalar Birliği, Sivil Toplum Kuruluşları kategorisinde ödüle layık görüldü.

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title