Haberler

Türkiye, Afganistan'a Asker Gönderecek mi?

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türk Askerinin Afganistan'a Gönderilmesi Konusunda, 'Spesifik Olarak Askeri Konulardaki Kararlarımızı Önümüzdeki Günlerde Vereceğimizi Düşünüyorum' Dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türk askerinin Afganistan'a gönderilmesi konusunda, "Spesifik olarak askeri konulardaki kararlarımızı önümüzdeki günlerde vereceğimizi düşünüyorum" dedi.

Ali Babacan ve Türkiye'ye iki günlük resmi ziyarette bulunan Afganistan Dışişleri Bakanı Dr. Rengin Dadfar Spanta Dışişleri Bakanlığındaki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Babacan, Türkiye'nin Afganistan ile çok köklü tarihe dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkileri bulunduğunu belirterek, konuk bakanın üniversite öğreniminin bir bölümünü Türkiye'de görmüş ve Türkiye'yi ikinci vatanı olarak nitelendiren gerçek bir "Türk dostu" olduğunu ifade etti.

Konuk bakan Spanta da konuşmasına, "Tekrar eve geldiğim için kendimi çok çok mutlu hissediyorum" diyerek başladı. Spanta, Babacan ile görüşmesinde ikili meseleler hakkında konuştuklarını belirterek, Türkiye'nin Afganistan'daki katkısının çok önemli olduğunu vurguladı.

Afganistan'ın Taliban'a karşı mücadelesi için Ankara'dan asker talebinin olup olmadığının sorulması üzerine Spanta, Türk askerlerinin Afganistan'da barışın sağlanmasında önemli rol oynadıklarını belirterek, Türk generallerinin iki sefer Afganistan Güvenlik Destek Gücünün (ISAF) komutasını aldıklarını ve bundan memnun kaldıklarını ifade etti.

"Ben hiçbir talepte bulunmadım" diyen Spanta, Türkiye'nin Afganistan'daki katkısını şükranla karşıladıklarını belirtti. Spanta, bu konuları NATO içindeki tartışmalar olarak değerlendirdiklerini ifade etti ve konuya NATO çerçevesinde bir çözüm bulunacağına olan inancını dile getirdi.

Spanta bir soru üzerine, Afganistan'daki Alman askerlerinin Norveç askerlerinin yerini alacağını, böylece bölgede boşluk olmayacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Babacan da Afganistan'ın NATO çerçevesindeki asker talebiyle ilgili soru üzerine, Türkiye'nin Afganistan'ın içinden geçmekte olduğu zor dönemde her alanda Afgan hükümeti ve halkının yanında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Afganistan'daki NATO birlikleri çerçevesinde askeri açıdan yaptığı katkıları hatırlatan Babacan, ayrıca Kabil'deki bölge komutanlığının yakın zamana kadar Türkiye'de olduğunu ve Türkiye'nin ISAF'ın iki kez komutasını üstlendiğini kaydetti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Afganistan'a asker gönderilmeyeceği yönündeki sözlerinin hatırlatılması ve Türkiye'nin asker gönderme konusunu değerlendirme aşamasında olup olmadığının sorulması üzerine Ali Babacan, "Benim söylediğim çok açık. Kullandığım kelimeleri dikkatle ölçerek, biçerek değerlendirin" diye konuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title