Haberler

Türk Kızılayı'ndan Gazze'ye Yardım

Türk Kızılayı, Gazze'ye insani yardım gönderiyor. Türk Kızılayı, bölgeye un, şeker, pirinç, mercimek, nohut, çay, sıvı yağ, hazır çorba çorbadan oluşan 11 bin kolilik gıda kolilerini 10 tırlık bir konvoy ile gönderecek.
Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının saldırısına uğrayan Gazza'ye insani yardım yapılacağı bildirildi.

Türk Kızılayı, Gazze'ye insani yardım gönderiyor. Türk Kızılayı, bölgeye un, şeker, pirinç, mercimek, nohut, çay, sıvı yağ, hazır çorba çorbadan oluşan 11 bin kolilik gıda kolilerini 10 tırlık bir konvoy ile gönderecek.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının saldırısına uğrayan Gazza'ye insani yardım yapılacağı bildirildi. Açıklamada, bölgeye yönelik gerçekleştirilen insani yardım operasyonlarında son olarak 11 bin gıda kolisinin 10 tırlık bir konvoyla bölgeye gönderileceği belirtilirken un, şeker, pirinç, mercimek, nohut, çay, sıvı yağ, hazır çorba çorbadan oluşan gıda kolilerini taşıyacak olan on tırın yarın saat 11:00'de Türk Kızılayı Etimesgut Yerleşkesi'nde bulunan Afet Operasyon Merkezi'nden bölgeye doğru yola çıkacağı bildirildi.

Açıklamada, Türk Kızılayı'nın İsrail ile Filistin arasındaki krizde de etkin bir rol üstlendiği kaydedilerek şöyle denildi:

"Kriz sonrasında mağdur olan Filistinliler Türk Halkının Türk Kızılayı aracılığıyla yaptığı yardımlar ile hayata tutunuyor. Türk Kızılayı 1996 yılının Mayıs ayından bu güne kadar bölgeye 18 insani yardım operasyonu düzenledi. Bu operasyonlarda bölgeye gıda malzemesi, çadır, battaniye, giyim malzemesi, ilaç, tıbbi malzeme, prefabrik okul, kırtasiye malzemesi, okul çantası, bebek maması, bebek bezi ve çeşitli hijyen malzemesi gönderdi. 2008 yılı içerisinde 20 ton pirinç, 10 ton şeker, 5 ton sıvı yağ, 800 kg hazır çorba, 50 ton un, 20 ton mercimek, 20 ton nohut, 5 ton çay 26 ton çeşitli ilaç ve çok sayıda tıbbi sarf malzeme bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bu güne kadar bölgeye ulaştırılan insani yardım malzemelerinin toplam değeri 18.750 bin YTL'yi buluyor. Türk Kızılayı'nın 2 afet uzmanından oluşan bir ekibi de halen bölgede görev yapıyor."(ANKA)

(GE/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title