Haberler

Türk Gazetecilerin Hollanda Çilesi

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası 3. Tur Rövanşında 22 Şubat Perşembe Günü Deplasmanda Az Alkmaar ile Yapacağı Maçı İzlemek Üzere Hollanda'ya Gelen Türk Gazeteciler, Amsterdam Schipol Havaalanı'nda Zorluklarla Karşılaştı.

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası 3. tur rövanşında 22 Şubat Perşembe günü deplasmanda AZ Alkmaar ile yapacağı maçı izlemek üzere Hollanda'ya gelen Türk gazeteciler, Amsterdam Schipol Havaalanı'nda zorluklarla karşılaştı.

Hollanda'ya, başka Avrupa ülkelerinin Schengen vizesi ile giriş yapmak isteyen Doğan Haber Ajansı'ndan Senad Ok, Hakan Tarhan ve Ümit Koygun, Lig Tv'den Alper Yemeniciler ve Ramazan Keleş ile Cihan Haber Ajansı'ndan Mustafa Büyükcevher pasaport kontrol kapısından ülkeye alınmadı. Gazetecilerle birlikte 4 Türk taraftar ve bir işadamı da ülkeye girişte zorluk yaşadı. Gazeteciler daha önce bazı maçlar için geldikleri Hollanda'ya farklı Avrupa ülkelerinin vizeleriyle girdiklerini ifade etti.

Gazeteciler yıllardır yurt dışında bir çok ülkeye giriş çıkış yapmalarına rağmen ilk kez böyle keyfi uygulamayla karşılaştıklarını belirtirken, Hollanda yetkikilerinin umursamaz ve ağır hareketlerine de tepki gösterdiler. Geri gönderilmek istenilen gazetecilere büyükelçilik yetkililerinin de girişimleriyle 60 avro karşılığında 4 günlük Hollanda vizesi verilmek şartıyla ülkeye giriş yapabilecekleri bildirildi. Pasaportlarında Schengen vizesi bulunmasına rağmen, basın mensupları 60'ar avro vererek, vize almak için beklemeye başladı.

Gazetecilerin Amsterdam Havaalanı'ndaki bekleyişleri 7 saat sürdü.

Hollanda yetkilileri uygulamanın nedeni olarak Alman ve Fransız Schengen vizesine sahip gazetecilerin öncelikle bu ülkelere girş yaptıktan sonra bu vizeyle Hollanda'ya giriş yapabilecekleri belirtirken, Türk gazeteciler ise bu şekilde hem Hollanda'ya hem de başka Avrup ülkelerine değişik ülkelere ait Schengen vizesiyle bir çok kez giriş yaptıklarını ve bu uygulamanın keyfi ve kasıtlı olduğunu vurguladılar.

Bu arada Türk gazeteciler ve taraftarlarının havalimanında bekletilmesi sırasında Türk konsoluğundan yetkilinin ancak 6 saat sonunda havalimanına gelmesi de gazeteciler ve taraftarlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Öte yandan, formasını giydiği Rus ekip Zenit'in kampına aktarmalı olarak gitmek için gazetecilerin de yer aldığı Türk Havayolları uçağıyla Amsterdam'a gelen futbolcu Fatih Tekke de aynı zorlukla karşı karşıya geldi. Fatih, Zenit'in teknik direktörü Hollandalı çalıştırıcı Dick Advocaat'ı arayarak durumu bildirdi. Advocaat'ın Hollandalı yetkililer ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından bir süre bekletildikten sonra Fatih Tekke ülkeye alındı.

AMSTERDAM / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title