Haberler

Türkiye Mücevher Sektörü, Görücüye Çıktı!

Güncelleme:

Türkiye Mücevher Sektörü, 13 Mart'ta kadar tüm dünyadan önemli alıcıları ve sektör profesyonelini ağırlıyor.

31 yıldır kesintisiz UBM Rotaforte tarafından düzenlenen ''İstanbul Jewelry Show'' Fuarı 10 ile 13 Mart tarihlerinde TEB sponsorluğunda CNR Expo'da 42. kez uluslararası mücevher profesyonellerini biraraya getirdi.

Dünya mücevher sektörünün nabzının attığı ''İstanbul Jewelry Show'' Mart Fuarı'nda, Arap Dünyası başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından, mücevher sektöründe yer alan önemli alıcılar bir araya geldi. Geçtiğimiz Mart Fuarı'nda Türkiye, İran, Suudi Arabistan, BAE, Tunus, Cezayir, Fas, Hindistan, İsrail, İtalya, Almanya, Azerbaycan, Kırgızistan başta olmak üzere 111'i aşkın ülkeden 30 bine yakın sektör profesyoneli fuarı ziyaret ederek yeni işbirliklerine imza atmıştı.

2015 yılında 3,46 milyar USD'ye ulaşan Türkiye mücevher ihracatına yüzde 80 oranında katkı sağlayan, Uluslararası "Istanbul Jewelry Show" Mart Fuarı, Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda, özellikle yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken, geleneksel mehteran eşliğinde görkemli bir törenle açıldı.

UBM Rotaforte Murahhas Aza'sı Şermin Cengiz, "31 yıldır kesintisiz düzenlediğimiz ve bugün 500'ü aşkın mücevher fuarı arasında 5. sırada yer alan 'İstanbul Jewelry Show" uluslararası arenada önemli bir fuar olma başarısına sahip. Geçtiğimiz Mart fuarında özellikle yabancı ziyaretçinin rekor ilgisi ile yüzde 16'lık önemli bir ziyaretçi artışı yakalayan "İstanbul Jewelry Show" her yil istikrarli artan bir ivmeyle dünya genelinden binlerce sektör profesyoneline ev sahipliği yapıyor'' dedi. Cengiz ayrıca "Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan verilere göre; 143 milyon 500 bin 34 USD ihracat yapılan sektör, 2015 Şubat ayına göre 12,73 oranında atış göstererek, 161 milyon 761 bin 615 USD'a yükseldi. Biz de "İstanbul Jewelry Show" Fuarı ile mücevher ihracatına yüzde 80 oranında katkı sağlıyoruz diyerek sektöre olan katkılarını da dile getirdi. Son olarak fuara katılacak mücevher firmalarının koleksiyonları ve mücevher modası ile ilgili bilgi veren Cengiz "Işıl ışıl, renk renk ve ilk kez fuar'da sergilenecek mücevherler, 'İstanbul Jewelry Show'da beğeniye sunuldu'' dedi.

İSTANBUL JEWELRY SHOW, BU SEFER BAŞKA

Mücevher sektörünün önemli oyuncularının ürün ve hizmetlerinin sergileneceği Uluslararası ''İstanbul Jewelry Show'' Fuarı'nda her yıl olduğu gibi birbirinden renkli etkinliklerle 1250'nin üzerinde yerli ve yabancı firma yeni sezon tasarımlarıyla adeta yarıştı.

Sadece mücevher sektörü profesyonellerinin ziyaret edebildiği fuarda, Türkiye başta olmak üzere Avrupa'dan Asya'ya, Uzak Doğu'dan Amerika'ya birçok coğrafyadan altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, yarı değerli ve değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman&yan sanayii, kasa, yazılım, lojistik, led aydınlatma sektöründen 1250'nin üzerinde dünyanın önemli mücevher marka ve firmaları çok özel koleksiyonlarını ve ürünlerini ziyaretçilerin beğeniye sundu.

GENÇ TASARIMCILARA ISTANBUL JEWELRY SHOW DESTEĞİ!

Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda düzenlenen, 42. Uluslararası ''İstanbul Jewelry Show''un sektöre katkıları arasında yer alan ve geçtiğimiz yıl Mücevher İhracatları Birliği katkılarıyla ''İstanbul Jewelry Show''da ilki gerçekleştirilen "Designer Market'' projesi ile bu yıl da profesyonel ve öğrenci düzeyindeki tasarımcılar, uluslararası sektör temsilcileriyle buluşma imkanını bulacak. Bir çok tasarımcının özenle seçilmiş çizimleri ve ürettiği takılar "Designer Market"te sergilendi.

UBM Rotaforte tarafından 10-13 Mart 2016 tarihleri arasında, brüt 60 bin m2'lik alanda, 6 salonda düzenlenen, 42. Uluslararası "Istanbul Jewelry Show" Mart Fuarı, İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği (IMMIB), Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR), T.C. Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB tarafından desteklenen, Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) kalite onayı ve Kalite Yönetimi Sistemi ISO-9001 belgesine sahip uluslararası nitelikte bir fuar olma özelliğine sahip.





Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Ekonomi Bankası Suudi Arabistan Türkiye İran Moda Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title