Haberler

Türk: 'Bu Bir Nöbet Değişikliği'

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Kongreye İlişkin Çeşitli Tartışmalar Yaratılmak İstendiğini Belirterek, 'Bu Bir Nöbet Değişikliği, Hizmet Değişimidir' Dedi.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, kongreye ilişkin çeşitli tartışmalar yaratılmak istendiğini belirterek, ''Bu bir nöbet değişikliği, hizmet değişimidir'' dedi.

Türk, Büyükhanlı Park Otel'de gerçekleştirilen DTP 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, iki yıl süreyle genel başkanlık görevinde bulunduğunu hatırlatarak, eksiklerinin bulunduğunu ancak bütün samimiyetiyle çaba gösterdiğini söyledi.

DTP milletvekili Aysel Tuğluk da ''tek dil, tek tarih ve tek devlet anlayışının, cumhuriyet dönemiyle birlikte isyan ve çatışma sürecini başlattığını'' iddia etti. ''Kürt sorunu''nun demokratik bütünlük içinde çözüm aşamasına taşınması gerektiğini ifade eden Tuğluk, ''Eyalet, federasyon gibi kavramlaştırmalara dayalı çözümlerle değil, demokratik birlik modeliyle çözümü bulabiliriz'' diye konuştu.

Bölgedeki gelişmelerin heyecana neden olabileceğini ancak, rasyonel olmak gibi bir sorumlulukları bulunduğunu belirten Tuğluk, ''Kürt olgusunu inkarın anayasal zeminde sürdüğünü'' öne sürdü. ''Sorunun nihai çözümü anayasal olacaktır'' diyen Tuğluk, ''Kürt realitesinin anayasal zeminde yadsınması halinde, herkes için felaket olabilecek koşulların ortaya çıkabileceğini'' savundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title