Haberler

Turizmde 2006 Hedefleri Tutmadı, Bakan Koç 2007 Yılı Hedeflerini Açıklamadı

2007 Yılı Tanıtım Faaliyetlerine İlişkin Lütfi Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Basın Toplantısı Düzenleyen Atilla Koç, Son 2 Yılda Bakanlığı Tarafından Yürütülen Tanıtım Kampanyalarının Uygulanmasında Önemli Değişiklikler Yapıldığını Belirtti.

2007 yılı tanıtım faaliyetlerine ilişkin Lütfi Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyen Atilla Koç, son 2 yılda bakanlığı tarafından yürütülen tanıtım kampanyalarının uygulanmasında önemli değişiklikler yapıldığını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, yeni reklam filmleri ve görsellerden malzemelerden oluşan tanıtım kampanyalarının önümüzdeki haftadan itibaren dünyanın değişik bölgelerinde aynı anda başlayacağını söyledi.

Koç, tanıtım kampanyalarını yapacak firmaların seçiminin erken bir tarihe çekilerek daha önce Mart ayında başlayan kampanyaların ocak ayından itibaren başlatıldığını belirterek, "Önümüzdeki haftadan itibaren yeni reklam filmleri ile yeni görsellerden oluşan tanıtım kampanyalarımız dünyanın çeşitli yerlerinde aynı anda başlayacak. Ayrıca halkla ilişkiler faaliyetleri, fuarlar, özel projeler, kültürel etkinlikler ve yabancı medyanın ülkemizde ağırlanmasıyla kampanyamızı güçlendireceğiz" dedi. Sadece deniz, güneş, kum değil, kültür ve alternatif turizm türlerini de yoğun bir şekilde tanıtacaklarını kaydeden Bakan Koç, sağlık, termal, kongre, yat ve golf turizminin de vazgeçilmezler arasında yer alacağını kaydetti.

Atilla Koç, 2006 yılında turizm master planını hazırladıklarını belirterek, "Artık kısa, orta ve uzun vadede yolumuzu biliyoruz. Turizm Master Planı'nda yer alanları hızla hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

"BAKANLIĞIMDA KİMSEYE İŞ TAKİPÇİLİĞİ YAPTIRMAM"

Koç, tanıtımda süreklilik sağlanarak, kampanyaların tüm yıla yayılmasının sağlandığını açıklayarak," sektörle birlikte uzun süredir yapılmayan ortak reklam kampanyalarına 2006 yılında yeniden başlandı ve 2007 yılında da bu kampanyaları devam edecek" dedi.

Bakan Koç, "Üzülerek burada bir meseleyi söylemek istiyorum. Bu kadar gayrete rağmen 'tanıtımda, reklamda geç kaldık' lafları eğer bilmezlikten dolayı ise bu affedilir bir bilmezlik değil. Diğer hususu da takdirlerinize bırakıyorum. Şunu da hiç kimse unutmasın, bakanlığımda kimseye iş takipçiliği yaptırmam" dedi.

UNESCO'nun 2007'yi "Mevlana Yılı" ilan ettiğini belirten Koç, bu yılın tüm dünyada etkin bir şekilde kutlanabilmesi için özel bir proje grubu oluşturarak çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Koç, son yıllarda ülke tanıtımında yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerektiği konusunun kamuoyunda sıkça tartışıldığını, kendilerinin de bu düşüncede olduklarını ifade ederek, "Tanıtım konusunda görev ve sorumluluğun yalnız Kültür ve Turizm Bakanlığının ve kamuda olmadığını hepimiz biliyoruz. Sektörün her kesimini kucaklayan ve tüm aktörleri barındıran bir yapının aktif katılımı ve yeni kaynaklar sağlanarak oluşturulması hepimizin menfaatinedir" dedi.

ORHAN PAMUK'UN NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ ALMASI VE PAPA'NIN TÜRKİYE'YE GELİŞİ

Bakan Koç, Papa 16. Benediktus'un kasım ayındaki Türkiye ziyaretinde barış ve dostluk mesajları vermesinin Türkiye'nin medeniyetler ittifakındaki rolünün önemini ortaya koyduğunu söyleyerek, "Turizmin insanları buluşturan, birbirlerini daha iyi anlamalarını, kültürel paylaşımın en yoğun yaşanmasını sağlayan etkin bir yol olduğu aşikardır. Biz de tüm misafirlerimizin kalplerine uzanan köprüleri kuracak tanıtım stratejilerimizle mayasında insan sevgisi ve hoşgörü barındıran Türk insanının ve ülkemizin güzelliklerini anlatacağız. Ülkemizdeki tüm güzelliklerden vatandaşlarımızın da eşit şekilde yararlanabilmesi için çalışmalarımız sürecek. 2006 yılında bizi sevindiren diğer bir gelişme, değerli yazarımız Orhan Pamuk'un aldığı Nobel Edebiyat Ödülü ile Türk edebiyatını ve Türk dilini taçlandırması oldu. Bu ödül ile yeni bir kulvara giden Türk edebiyatının ve yazarlarımızın yurt dışında daha çok tanınması amacıyla onların eserlerinin yabancı dile çevrilmesi için bakanlığımın katkısı, artan hızıyla devam edecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title