Haberler

Tunceli: İhd, Tunceli'deki "Cinsel Taciz" Skandalını Meclis'e Taşıyacak

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Beldesi'ndeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Okulu'nda Okuyan 3 Erkek Öğrencinin, 4 Erkek Öğrenciye "Cinsel İstismarda" Bulundukları İddiasıyla İlgili Olarak İnsan Hakları Derneği (İhd), Olayı Meclis İnsan Hakları İhlallerini Araştırma ve İnceleme Komisyonu'na Taşıyacak.

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Beldesi'ndeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Okulu'nda okuyan 3 erkek öğrencinin, 4 erkek öğrenciye "cinsel istismarda" bulundukları iddiasıyla ilgili olarak İnsan Hakları Derneği (İHD), olayı Meclis İnsan Hakları İhlallerini Araştırma ve İnceleme Komisyonu'na taşıyacak.

Eğitim Sen Tunceli Şubesi ve İHD Tunceli Temsilciliği, Akpazar Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda yaşanan cinsel istismar olayına ilişkin incelemelerini kamuoyuyla paylaştı. Bir gün önce bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin oluşturduğu heyet, Pertek İlçesi'nde incelemelerde bulunduktan sonra, bugün öğle saatlerinde Sanat Sokağı'nda yaklaşık 100 kişinin katıldığı bir basın açıklamasıyla araştırma sonucunu kamuoyuna duyurdu. Açıklamayı, heyet adına İHD İl Temsilcisi avukat Barış Yıldırım okudu. Tunceli'de yatılı okullarda yaşanan 'cinsel istismar' olayı iddiasına ilişkin yaptıkları incelemeleri açıklayan Eğitim Sen Şubesi ve İHD Temsilciliği, yaşanan olayların "münferit vaka" olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, sorunun sistem sorunu olarak algılanması gerektiğini ileri sürdü.

Yatılı okulların öğrenciler üzerinde psikolojik tahribata yol açtığını savunan Av. Yıldırım, yatılı okulların kapatılarak, yerine çağdaş eğitim ve öğretim kurumlarının ikame edilmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen iki müfettiş, Akpazar Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda yaşanan cinsel istismar olayına ilişkin incelemelerine, bayram ve yılbaşı tatili nedeniyle ara vererek Ankara'ya döndü. Tatilin ardından müfettişlerin soruşturmalarına devam edecekleri öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title