Haberler

Tunceli'deki Cinayet Davası

Tunceli'de, eşi Maral Timtik'i kasten öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Özgür Timtik'e, müebbet hapis cezası verildi.

Tunceli'de, eşi Maral Timtik'i kasten öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Özgür Timtik'e, müebbet hapis cezası verildi.

Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dördüncü oturumuna, tutuklu sanık Özgür Timtik ve avukatı ile öldürülen Meral Timtik'in ailesi ve davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı katıldı.

Duruşmada son savunması alınan Timtik, üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, tahliyesini ve beraatını talep etti.

Meral Timtik'in ailesinin avukatları ise sanık Özgür Timtik'in eşini kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını ve ağır tahrik indirimlerinin uygulanmamasını istedi.

Mahkeme heyeti, oy çokluğuyla aldığı kararla, sanık Özgür Timtik'in, eşini kasten silahla öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına, bu cezanın ise sanığın mahkeme heyetine karşı sergilediği olumlu tutum ve davranışlar nedeniyle müebbet hapse çevrilmesine hükmetti.

Verilen hapis cezasında "haksız tahrik indirimine" gitmeyen mahkeme heyeti, sanığın ayrıca 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefetten 1 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Aile kararı temyiz edecek

Meral Timtik'in ailesinin avukatı Fatma Kalsen, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin kararında sanık lehine iyi hal indirimi uygulamasını Yargıtay'da temyiz edeceklerini belirterek, "Sanık hakkında iyi hal indirimi uygulanması noktasında mahkeme heyetinden bir üye karşı oy kullandı ve karar oy çokluğuyla kabul edildi. O karşı oyun kullanılması bizler açısından olumlu bir durumdur" diye konuştu.

Tunceli şehir merkezinde Meral Timtik (37), Moğultay Mahallesi Günel Sokak'taki evlerinde 24 Ağustos 2014'te tabancayla öldürülmüş olarak bulunmuş, olayın ardından cinayet şüphelisi olarak eşi aranan Özgür Timtik (39),  güvenlik güçlerine teslim olmuştu.

Tutuklanan Özgür Timtik hakkında, kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Tunceli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title