Haberler

Tunceli'de Nevruz Kutlamaları

Tunceli'de Çifte Nevruz Kutlamasının İkincisini Demokratik Toplum Partisi (DTP) Yaptı.

Tunceli'de çifte Nevruz kutlamasının ikincisini Demokratik Toplum Partisi (DTP) yaptı.

Nevruz Bayramı kutlamasının ilki Tunceli Valiliği tarafından saat 11.30'da ikincisi ise saat 13.00'te DTP tarafından düzenlendi. Demiroluk Virajı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik kalabalık, sloganlar atarak Kışla Meydanı'na yürüdü. Burada kurulan polis kontrol noktasında yapılan arama ve kontrollerde terör örgütünün simgelerini çağrıştıracak tüm bez ve flamalar alındı. Alana giren kalabalık, sloganlar atarak halay çekti. Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ve DTP Parti Meclisi üyesi Sedat Yurttaş, Nevruz ateşini yaktı. Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, kutlamalarda yaptığı konuşmada, DTP'li belediye başkanlarının çalışmalarının ve başarılı olmalarının çekilmediğini iddia ederek, "DTP'li belediye başkanlarına yapılan baskılar, hukuksuzluğun sembolüdür. Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekeç'e verilen ceza, doğru değildir. Bu durum düzeltilmelidir" dedi.

DTP Parti Meclisi Üyesi Sedat Yurttaş ise, "Halkın iradesini ortadan kaldıran yüzde 10 baraj, tamamen kaldırılmalı ya da yüzde 3 gibi makul seviyeye çekilmelidir. Yoksa biz DTP olarak hazırlığımız ve yeteneğimizle barajı deleceğiz. Bu halk, temsilsiz ve iradesiz kalmayacaktır" diye konuştu.

Kutlamalar, davul zurna eşliğinde halayların çekilmesi ve yerel sanatçıların türküleriyle sona erdi.

(HY-EST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title